”Det var en tuff resa”

Skövde tog sig till final

SPORTBLADET

Det blev ingen skräll.

Storfavoriten Skövde höll för trycket mot Hammarby och är i sin första SM–final någonsin.

– Nu ska vi visa vem som är bäst, säger niomålsskytten Dawid Nilsson.

Det började illa.

Hammarby, anfört av Lukas Karlsson, gjorde matchens tre första mål och spelade precis som de skulle.

Men Skövde kom igen och tog så småningom över matchen. Laget var större, starkare och bättre på nästan alla positioner. Det berömda rycket kom i slutet på den första halvleken. 17–13 i paus och Hammarby hämtade sig aldrig, trots en enorm kämparinsats i andra.

”Kostat mycket kraft”

– Underbart, det här har varit vårt mål hela säsongen. Det har varit en tuff resa i slutspelet, först mot RIK och nu mot Hammarby. Det har kostat mycket kraft, men nu ska vi visa vem som är bäst, säger Dawid Nilsson.

I SM–finalen nästa lördag väntar Sävehof, en final mellan seriesegrarna och de regerande svenska mästarna i ett fullsatt Globen.

– Det tog oss 15 år att nå finalen och nu är vi där och får mäta krafterna med storfavoriten Sävehof. De är enormt bra och starka, och vi är bara små bondpojkar, men vi ge dem en kamp, säger Skövde–tränaren Gunnar Blombäck.

Aggressivt spel

Ska Skövde vinna mot Sävehof gäller det att Dawid Nilsson fortsätter ösa in mål. Storskytten gjorde nio i går (tre på straff) och är uppe i 54 totalt i slutspelet.

– Det var svårt att skjuta mot Hammarby när de spelar så aggressivt och tvingar oss ta avslut från elva–tolv meter. Men det fick bli genombrott och inspel till linjen i stället. Det spelar ingen roll, bara vi vinner så är jag nöjd, säger Dawid Nilsson.

Hur ska ni slå Sävehof?

– Vi ska fortsätta med vårt vanliga 6–0 försvar och kontra, det är vår starkaste sida.

David Tanentsapf