...men han vill förstöra kalaset

Kims dröm: avsluta med SM-guld

SPORTBLADET

Handbollslandslagets högernia spelar på lördag sin sista match för klubblaget.

Därefter väntar proffsspel i Europa – men Kim Andersson vill först avsluta med guld med sitt älskade Sävehof.

Foto: ROGER LUNDSTEN
ALLT LJUS PÅ STJÄRNAN... I morgon spelar Kim Andersson, 23, sin sista match med Sävehof. Och han vill förstås avsluta med guld.

I morgon eftermiddag spelar Kim Andersson, 23, sin sista match för Sävehof innan det bär av till Tyskland och proffsspel i Kiel.

Men först väntar SM-final i Globen mot Skövde inför 14 000 på läktaren.

När Sävehof slog ut Drott i den tredje semifinalmatchen var det Anderssons sista match i hemmaarenan Partillebohallen – och han blev ordentligt hyllad efter matchen.

– Avtackningen senast var mer än jag hade väntat mig. Det känns som att ta farväl av sin familj, säger Andersson till heh.nu.

Tröjan i taket

Andersson äras ytterligare genom att hans tröja hängs upp i taket i hallen, ingen ska få bära tröja nummer tre i Sävehof.

– Det är vemodigt att lämna en sådan bra klubb. Sävehof har tagit emot mig väldigt fint, jag trivs och har haft fyra fina år här. Det är en väldigt professionellt skött klubb för att vara svensk.

Innan han lämnar vill han avsluta med sitt andra raka guld och han vet vad som måste göras för att vinna.

– Vi måste få upp vårt försvarsspel till samma nivå som i kvarten och semin. Det gäller att lita på vårt spel och inte komma in i tempohandbollen som Skövde praktiserar, säger Andersson.

Han vill inte tippa slutsegrare, men vet vilka som kommer vinna.

– Det lag som är i form och spelar disciplinerat, kyligt. Vi får inte bli stressade, synda och försöker avgöra solo. Vi ska spela för laget.

Daniel Markne