"Vi är bäst"

Lugi hyllas: "De kan gå hela vägen"

SPORTBLADET

LUND

Det är 20 år sen - men nu är Lugi ett topplag igen.

- De kan gå hela vägen,

säger Ystads tränare Basti Rasmussen.

Lugi vann Skånederbyt överlägset framförallt tack vare toppspel av målvakten Oscar Jensen som låg bakom avgörandet när Lugi gick från 15-15 till 26-17 på 20 minuter.

Foto: jerker ivarsson
toppar Lugi ligger i täten i elitserien men snart möter klubben topplagen.

- Det här var upp till bevis för oss. Många har sagt att vi leder serien tack vare att vi haft lätta matcher. Nu visade vi att vi kan slå bra lag.

Hur bra är då Lugi 2005/2006?

- Vi leder ju. Bäst!

Konstaterar Oscar Jensen.

Men det är i de kommande omgångarna som Lugi ska visa att man är samma klasslag som på 1980-talet gavs smeknamnet Swinging Lugi. Ett lag med fart och finess.

"Har råd att förlora"

Precis som i går...

- Nu har vi H43 i ett nytt derby, Hammarby. Sävehof, Guif - det är dom vi ska visa att vi kan vara med och slåss med. Med de poäng vi har plockat har vi råd att förlora en eller två av matcherna och ändå vara med, säger 35-årige Robert Andersson.

Som snudd på bokstavligen gick på knäna mot slutet av matchen.

- Jag var helt slut. Det var bra tempo från första sekund. En bra och rolig match. Som det ska vara, säger Andersson.

Oscar Jensen, Robert Andersson, Mommi Flemister och kantspelarna Alexander Hansen och Kristian Meijer var stora plus för Lugi.

Ystad var för ojämnt. Skyttet för dåligt. Sergo Datukashvili var mest irriterad i 40 minuter, sen började han att dunka in kanonskott när det var kört. Och för en gångs skull var superartisten Fredrik Petersen inte ens effektiv.

Stefan Alfelt