Lugi ångar på

Friis-Hansen nöjd: ”Vi är en lagmaskin”

SPORTBLADET

LUND

– The world famous Lugi-ryck.

Danske jublande glade Lugitränaren Lars Friis-Hansen drog till med lite svengelska för att försöka beskriva vad som egentligen hände i derbyt mot H43.

Jämnt i första halvlek.

Total överkörning i den andra.

Foto: BILDBYRÅN
ostoppbar Alexander Hansen, 11 mål i går, visade vägen för Lugi i Lundaderbyt mot H?43.

Lugi-rycket är verkligen på väg att bli berömt i elitserien. Någonting avgörande som sker direkt efter pausvilan. Plötsligt är försvaret supertätt, målvakten suverän och kontringarna blixtsnabba.

– Vi är en lagmaskin med suveränt försvarsspel. När Fredrik Andersson, som idag, stänger igen målet är vi svårslagna, säger Alexander Hansen som gjorde elva mål.

En udda spelare i serieledande Lugi.

En stjärna...

– Vi har inte de stora stjärnorna men vi har mycket folk som vi kan använda på många platser. Det gör att vi kan genomföra matcher med mycket mer power, säger Friis-Hansen.

Rutinerad trio

Alexander Hansen, effektive artisten Mommi Flemister och proffsrutinerade veteranen Robert Andersson är trion som möjligen kan behängas med stjärnstatus.

Resten av Lugi är anonyma – men jäkligt duktiga handbollsspelare.

– I snart två och ett halvt år har vi haft samma stomme med tio–elva spelare. Det ger en kontinuitet som är ovanlig i dag då många får starta om varje år med nya lag att spela in, säger Friis-Hansen.

Okontrollerad glädje

Johan Fohlin har växt till en spelmotor av klass. Henrik Dreyer kämpar, sliter och är enormt nyttig. Björn Nordmark vattentät försvarsspelare i mitten. Kristian Meijer som vill ha alla bollar alltid på sin kant blev nästan okontrollerat glad för ett mål i mittsexaposition. 22–14 är normalt inte så mycket att jubla över...

H43 hade bra försvarsspel och hyggliga anfall i 25 minuter. Sen orkade man inte med mot lagmaskinen Lugis tempo och tyngd.

På fredag är det ny stormatch i Lund. Lugi mot Hammarby. Två lag som kan komma att slåss om SM-titeln.

– Fördelen är att vi den här säsongen kan komma att tillåta oss att ha formtoppar och svackor på väg mot slutspel. Tidigare år har vi bara fått jaga, säger Friis-Hansen.

Stefan Alfelt