Olssson Hammarby slog Wislanders Redbergslid

31–24 i Eriksdalshallen i kväll

SPORTBLADET

Förhandsfavoriten Hammarby vann med 31–24 (19–14) över de forna guldeleganterna Redbergslid i Eriksdalshallen i Stockholm i tisdagens enda match i elitserien i handboll.

Två giganter i svensk handboll och i tyska Kiel, Staffan Olsson och Magnus Wislander, är nu tränare i Hammarby respektive Redbergslid.

Olsson vann. Men så har han också en betydligt större trupp att skapa något vettigt ur, trots Hammarbys besvärliga ekonomi. RIK svajar både ekonomiskt och spelmässigt. Wislander är i den svåra sitsen att tvingas köra hårt med lagets nyckelspelare.

Det gav utslag. Men i början av matchen var Göteborgslaget alert:

– Vår start var okej, men sedan stannade det av, vi fick utvisningar och då blev det problem, sade Magnus Wislander till Sportexpressen.

Matchen vände med Niklas Grundstens 13–12, och efter hans 14–12 släppte Hammarby inte försprånget. Dessutom var Lukas Karlsson hundraprocentig, sex mål på sex skott före pausen.

Men det var ingen särskilt bra handbollsmatch. Långa stunder blev det för individuellt i anfallen och det fanns inga långa rörelser som kunde få motståndarna i gungning.

Snabba spelvändningar, och svajigt i Redbergslids försvar, gav Hammarby rena rama motorvägen fram till segern med sju mål.

Hammarby är tvåa i elitserien efter Lugi. Laget kan mycket väl spela SM-final i vår.

RIK får kämpa om att gå till slutspel.

Bo Harmby/TT

ARTIKELN HANDLAR OM