”Domarna avgjorde matchen”

Sävehof kräver nya domare: Vill inte ses

SPORTBLADET

Sävehof känner sig bortdömda av Jan Rutström och Anders Wiiand igen.

Nu vill Sävehof ha andra domare nästa vecka mot Djurgården.

- Både de själva och de som tillsätter domarna borde inse att vi inte ska ses på ett tag, säger tränare Rustan Lundbäck efter 21-21 (12-9) mot Redbergslid.

Lundbäck.

I förrförra omgången mot Guif kände Sävehof sig blåsta på de två poängen av domarna sedan ett mål i slutsekunden dömts bort.

I går i derbyt mot Redbergslid rasade Sävehof återigen mot domarna.

- Vi fick ju knappt ett enda domslut med oss sista kvarten. Klart de avgjorde matchen då, säger tränaren Rustan Lundbäck efter den oavgjorda matchen.

Samma domare

Sävehof hade velat ha straff när linjespelaren Erik Fritzon, enligt Sävehof, drogs i armen i ett friläge med elva sekunder kvar.

- Vi var inte bra i dag men de (domarna) var helt sanslösa. Men nu framstår man väl som dålig förlorare, säger Lundbäck.

Domarparet har varit detsamma i båda matcherna: Jan Rutström och Anders Wiiand, sedan de i går fått hoppa in då ordinarie domarparet drabbats av skada.

Och redan nästa vecka ska Rutström/Wiiand döma Sävehof igen i bortamatchen mot Djurgården.

"Inga problem"

Rustan Lundbäck ser gärna några andra domare då.

- Jag kommer inte att driva detta men både de själva och de som tillsätter domare borde inse att vi inte ska ses på ett tag. Mina spelare har ingen större respekt för de här domarna just nu, säger Lundbäck.

Men Rutström/Wiiand tänker inte avsäga sig matchen Djurgården-Sävehof.

- Vi har inga problem att träffa på Sävehof, säger Rutström.

Johan Flinck