Sävehof vände och vann i jämn match

Ystad kvitterade mot Bajen

SPORTBLADET

Stockholm (TT)

Lindesberg var nära att få till en rejäl skräll mot favoriterna Sävehof i handbollens andra kvartsfinal. Laget hade länge ledningen, men Sävehof som vann grundserien vände i slutet av matchen och drog ifrån.

Lindesberg kämpade sig tillbaka och kvitterade till 32–32 genom mittsexan Erik Axelsson, med fyra minuter kvar av matchen. Men Partillelaget hade mest nerver och vann till slut med 35–33.

Sävehof leder därmed med 2–0 i matcher i bäst av fem. I hemmamatchen på torsdag kan de med en seger säkra en plats i semifinalerna.

Ystad kvitterade

Bättre än för Lindesberg gick det för Ystad. Skånelaget lyckades kvittera till 1–1 i matcher i den andra kvartsfinalen mot Hammarby. Hemmapubliken i Ystad fick se sitt lag ta ledningen, och tack vare bra målvaktsspel från Anders Persson och bra offensiv hade Ystad länge ledningen i matchen. Men Hammarby kom tillbaka och matchen slutade 23–23 efter full tid.

I förlängningen var skåningarna starkare, men det var jämnt in i det sista även där. Matchen slutade 29–27 till Ystad efter ett avslutningsmål av Skånelagets mittsexa Mladen Ivanovic.

Stockholmslaget vann den första matchen med 34–30.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM