Landslagsspelare timmar från döden

Andreas Larsson: ”Jag hoppas att jag ska kunna leva ett rörligt liv i framtiden”

SPORTBLADET

Inom loppet av bara några timmar steg febern med chockartad hastighet.

Samtidigt förvandlades knät till en tickande bomb.

– Det gjorde fruktansvärt ont, säger handbollsspelaren Andreas Larsson.

Men smärtan var inte det värsta.

– Hade jag stannat hemma över natten hade jag dött.

Streptokocker i knät och i blodet. Spridda genom ett sår i foten. Det låter inte så allvarligt, men när före detta landslagsspelaren Andreas Larsson kom in till sjukhuset förra torsdagen sattes det hårda artilleriet in.

– Jag opererades på fredagen och fick ett så kallat spoldränage. Jag hade fyra slangar med koksaltlösning genom knät. Två in och två ut i fyra dagar. Det var hemskt, säger Larsson från sjuksängen.

Andreas Larsson historia är en äkta askungesaga - men med dåligt slut.

Febern steg snabbt

Han var uträknad och invalidklassad. Hans knä kunde enligt läkarna ”inte ens kallas för ett knä” så trasigt var det. Men Larsson kom tillbaka. Och när IFK Skövde ringde och behövde förstärkning satsade han allt.

Det blev succé. När Skövde förra tisdagen mötte Redbergslid vände Larsson, nästan på egen hand, kvartsfinal nummer två och ledde sitt lag till seger.

– Det kändes så bra, men dagen efter fick jag lite ont i knät.

Han brydde sig inte, men smärtan ökade, liksom febern.

– Jag blev väldigt snabbt väldigt mycket sämre. Vid lunch på torsdag hade jag superont och åkte in till sjukhuset. Där fick jag morfin omgående.

Opereras igen på fredag

Efter fredagens operation såg allt bra ut. Larssons värden förbättrades, tills i går.

– Det har gått tillbaka igen, förmodligen tar inte antibiotikan eftersom knät är så svullet. Jag måste opereras igen på fredag morgon.

Vad händer nu?

– Jag vet inte, jag orkar inte riktigt tänka på det. Jag hoppas att jag ska kunna leva ett rörligt liv i framtiden, men någon handboll blir det nog aldrig mer, säger Larsson.

AnnaMaria Jansson

ARTIKELN HANDLAR OM