Lugi kvitterade mot Sävehof

Lundbäck: ”Det är inte mycket vi gör rätt”

SPORTBLADET

LUND

Lugi håller liv i semifinalen...

...tack vare ett halvdött Sävehof.

- Känns skönt att vi inte gjorde en kanonmatch och förlorade, säger Sävehoftränaren Rustan Lundbäck.

Lugi ryckte direkt till stor dominans mycket tack vare storspelande målvakten Fredrik Andersson. Men till slut stod det ändå bara 23-22 på resultattavlan.

- Nästan otroligt att vi har chans att vinna matchen. Det är inte mycket rätt vi gör. Bränner frilägen och klantar till det. Tar dumma utvisningar och allt möjligt, säger Rustan Lundbäck.

Domarna ”inkonsekventa”

Vad han egentligen ville säga om domarparet Patrick Håkansson och Maths Nilsson dämpade han till:

- Kanske en subjektiv upplevelse, men dom är jag absolut inte nöjd med. Direkt inkonsekventa.

Domarparet visade prov på regelkunskap - men sällan på känsla för spelet.

Ett måls förlust för storfavoriten Sävehof är både smickrande och ändå övertygande. Landslagsstjärnan Jonas Larholm är i en formsvacka. Drog på sig dumma utvisningar och kom inte till skottlägen.

- Det är inte bara jag som ska skjuta. Andra tog dom lägena. Vi sköt bort oss i första halvlek men då sköt jag inte alls, säger Jonas Larholm.

Larholms formsvacka konstaterades av den inför sommarens VM-kval mot Island åtminstone lite grand bekymrade förbundskaptenen Ingemar Linnell.

Hansen: Jag blev trött

Utöver Fredrik Andersson gjorde Henrik Dreyer en jättematch på bägge sexmeterslinjerna för Lugi. Otroligt framgångsrik kämpe som också kämpade in det avgörande målet.

Annars var Alexander Hansen matchens lirare tills han med hundraprocentig utdelning tills sitt åttonde mål i snabb takt brände ett friläge, åkte på en utvisning för protest och sköt en straff i stolpen.

- Jag blev trött, säger Alex.

Även ett dåligt Sävehof är jobbigt att möta.

Stefan Alfelt