Förlust på plan – vinst vid sidan av

Hammarby Handboll säkrade elitlicensen – men föll mot Skövde

SPORTBLADET

Det blev förlust i matchen.

Men en vinst vid sidan av.

I går säkrade Hammarby Handboll elitlicensen inför kommande säsong.

– Nu har vi läget under kontroll, säger vd Hans Nelén.

Foto: PETER WIXTRÖM
Ett mål för Hammarby – men även om det inte räckte till på planen i går, var det uppåt i klubben eftersom man lyckats säkra elitlicensen.

Den tredje semifinalmatchen blev ett riktigt bottennapp för Hammarby. Sega spelvändningar och dåliga avslut tillät Skövde att ta kommandot och genomföra varje kontring med stort självförtroende.

– Det enda positiva vi kan ta med oss från den här matchen är att det är returmöte redan på onsdag, säger tränare Magnus Grahn.

Säkrade licensen

Inte mycket att skratta åt på plan alltså, det riktiga glädjebeskedet kom istället från Hammarby Handboll AB. I går säkrade de nämligen lagets elitlicens.

– Vi har tagit ett riktigt grepp på ekonomin och kontaktat alla fordringsägare. Genom att många av dem har skrivit av sin fordran i utbyte mot aktier har vi fått ner skulden från 2,4 miljoner till 1,2 miljoner, säger huvudaktieägaren och vd:n i Hammarby Handboll AB Hans Nelén.

Fyra dagar tog det och på vägen dök en del mindre trevliga överraskningar upp.

– Ja, helt plötsligt fanns det räntor att betala, men dem fick vi faktiskt alla fordringsägare att ge upp. Det fanns en hel del Hammarbyhjärtan runt om, säger Nelén.

Första lönen i år

Hur kunde ekonomin bli så körd i bott?

– Gamla skulder, leverantörer och spelare som inte har fått betalt. Nu har vi läget under kontroll.

Har detta påverkat spelarna?

– Nej, spelarna har för första gången i år kunnat vara säkra på att få sin lön, säger Nelén.

Förhoppningsvis kan den säkerheten leda till ett starkare spel av Hammarby i nästa semifinalmöte. Skövde har chansen att avgöra, men Magnus Grahn vägrar gå med på det.

– Vi kommer tillbaka hit hem för en femte match. Det lovar jag, säger han.

AnnaMaria Jansson