Målrekord i Eriksdalshallen

Hammarby slog Lindesberg – med 53-40

Foto: BILDBYRÅN
Historiskt jubel Hammarby satte tillsammans med Lindesberg nytt målrekord i allsvenskan: totalt 93 fullträffar. 53 av dem för Bajen.
SPORTBLADET

Stockholm

Sjukdomsfall och dessutom har Tobias Karlsson lämnat klubben för proffsspel i Tyskland.

Oro och risk för säsongens första förlust för Hammarby?

Knappast.

I stället: En historisk storseger, 53-40, mot Lindesberg.

Hammarby har varit överlägset i handbollens elitserie, nu har klubben dessutom skrivit in sig i rekordböckerna tillsammans med Lindesberg. De 93 målen i torsdagens match var 13 fler än det tidigare elitserierekordet, 42-38, noterat förra säsongen mellan Skövde och just Lindesberg.

- Givetvis är jag nöjd med anfallsspelet, det är det första och viktigaste vi tar med oss. Sedan om man har lust att vara gnällig så är det väl på försvarsspelet, säger Hammarbys tränare Staffan Olsson till TT.

Magsjuka

Hur kan det bli sådana här stora siffror?

- Vi i Hammarby är ju kända för att spela en snabb handboll, så det var väl ingen överraskning att det skulle bli mycket mål, men så här mycket. . . men är det några lag som kan nå sådana här resultat så är det väl vi två och kanske två lag till i elitserien.

Tidigare i veckan kom beskedet att Hammarbys landslagsspelare Tobias Karlsson lånas ut till storklubben Kiel. Dessutom hade Lukas Karlsson och Michael Apelgren båda drabbats av magsjuka och de var båda osäkra till spel i mötet mot Lindesberg.

Båda fanns dock med, även om Lukas Karlsson spelade sparsamt, framför allt i första halvlek.

Leder tabellen

Lika imponerande som onsdagens seger är Hammarbys start på säsongen: de åtta inledande matcherna har gett åtta segrar och de regerande mästarna leder självklart tabellen, tre poäng före Sävehof som samtidigt besegrade Redbergslid, 34-30.

Hur pass jämn standard tycker du att handbollens elitserie verkligen håller?

- Vi har ju bara spelat åtta matcher hittills så den känns fortfarande som väldigt jämn. Jag känner mig inte besviken på nivån även om resultaten för vår del kanske blivit stora.

Men anser du att ni varit hotade i någon match hittills?

- Nej inte direkt men det kommer att komma sådana matcher.

Mot vilka i så fall?

- Det finns ett koppel lag som är riktigt bra, Sävehof har gjort sitt generationsskifte på bra sätt och Redbergslid och Skövde tror jag också på.

TT