Beutler jagas – av spansk superklubb

SPORTBLADET

Här är nästa handbollssvensk till spanska ligan.

Sportbladet kan avslöja att landslagsmålvakten Dan Beutler är nära en övergång till superklubben Portland San Antonio och mentorn Tomas Svensson.

- Jag hoppas det löser sig nu i december, säger Beutler till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Dan Beutler är nära kontrakt med Portland.

I går uppgav tyska tidningar att Magdeburg, fyra i Bundesliga, ville ha Flensburgs svenske burväktare Dan Beutler, 29.

- Magdeburg har visat ett jätteintresse, men jag har kommit mycket längre med Portland San Antonio, avslöjar Beutler för Sportbladet.

"Otroligt stor liga"

Beutler har två år kvar på kontraktet med Flensburg men det finns en klausul som gör att han kan gå för en fastställd summa i sommar.

- Allting är lösbart i proffsvärlden. Jag hoppas det löser sig i december.

Beutler är inne på sitt fjärde år i Flensburg.

- Det skulle vara kul med en förändring och att de riktigt stora proffsklubbarna hör av sig händer bara en eller två gånger i livet.

Flensburg verkar vara beredda på att släppa Beutler då man redan gjort klart med Guif-bekantingen Dane Sijan från danska Viborg till nästa säsong.

Och i Portland, Champions League-finalist i våras, lämnar dansken Kasper Hvidt för Barcelona. Men kvar finns legendaren Tomas Svensson, 38, i ytterligare två år.

- Det skulle vara fantastiskt att få stå med Tomas. Jag har mycket kvar att lära av honom, säger Beutler.

Efter några mellanår i början av 2000-talet fylls nu den spanska ligan, som dominerat i Champions League de senaste åren, på med svenskar.

- Det är en otroligt stor liga. Bundesliga är kanske jämnare men i den spanska är topplagen bättre. Portland är en av de tre toppklubbarna, säter Beutler.

Johan Flinck