Drott tog tredje segern

…men ligger kvar på kvalplats

SPORTBLADET

Flerfaldiga mästarna Drott är fortfarande på kvalplats i elitserien men tror på slutspel efter handboll med tryck och finess – och seger över Lugi med 30–26 hemma i Sporthallen på söndagen.

Drotts tålamod i försvars- och anfallsspelet och inte minst målvakten Stephen Nielsens sekvens av räddningar efter Lugis kvittering till 19–19 ledde till Halmstadslagets tredje seger för säsongen.

Fortfarande ligger flerfaldiga mästarna Drott på kvalplats.

Men segern på söndagen lyfte humör och mungipor:

– Jättemycket. Det har varit en tung höst, vi hoppas att vi kan fortsätta som i dag och gå till slutspel, sade lagets 21-årige danske målvakt Stephen Nielsen till TV24.

Ung ja, men med rutin från omgivningarna i tyska Flensburg och danska FC Köpenhamn.

Han spikade igen, och Drott gick fram till 23–20 med en spelare utvisad. Det tog hårt på Lugi.

Här med knappt en kvart kvar släppte aldrig Drott greppet.

– Väldigt bra energi i hela laget, fighting spirit och det höll hela matchen, vilket inte varit fallet tidigare, sade tränaren Jan Göransson.

Det är en hel del av lagets spelare som är födda på sent 1980-tal. Framtid.

Till exempel Tobias Bengtsson, fräck, stark och med två fina mål, Han har att brås på. Pappa Göran var snabb vänstersexa i Drott en gång och gjorde 135 landskamper åren 1978–1986.

Drott vann hemma i Sporthallen inför årets bästa publiksiffra, över 1200. Överhuvudtaget har publiken ökat i den jämna elitserien fler lag har kapacitet att gå till slutspel. Det är väl bara Hammarby som är säkra på det.

I lördags vann nykomlingen IFK Trelleborg med 26–24 över tippade topplaget IFK Ystad, säsongens flopp hittills.

På söndagen förlorade jumbon Heim mot serietrean Guif, säsongens flipp, som vann med 33–26. Men Alingsås, nästsist i tabellen, satte hårt mot hårt hemma i Nolhagahallen, var i ledning eller höll oavgjort hela tiden men fjärdeplacerade Lindesberg klarade 27–27.

Och H43 mötte Sävehof, tabelltvåan, som föll med 30–31 i slutsekunden. Därmed gick H43 upp på slutspelsplats.

TT