Heja Kroatien!

Blågult VM-klart om Sverige och Kroatien går till semi

SPORTBLADET

TRONDHEIM. I kväll väntar inte bara en EM- och OS-rysare.

Det blir också en VM-rysare.

– Vi är klara för VM 2009 om vi och Kroatien går vidare till semifinal, säger Ingemar Linnéll.

Foto: BILDBYRÅN
Ingemar Linnéll.

Håll i er nu.

Som om inte en EM-semifinalplats och en OS-kvalplats står på spel i kväll vore nog.

Sverige kan också bli klara för VM i Kroatien 2009 i kväll och slippa ett nervigt play off i juni (som lottas i helgen här i Norge och som spelas direkt efter OS-kvalet i juni).

– Vi är klara för VM 2009 om vi och Kroatien går vidare till semifinal, säger förbundskapten Ingemar Linnéll till sportbladet.se.

De tre bäst kvalificerade lagen i EM är nämligen klara direkt för VM i januari nästa år.

Och om Kroatien, som är VM-arrangör och därmed redan kvalificerade, alltså är bland semifinallagen så blir det automatiskt en VM-plats också för EM-fyran.

Och inte nog med det.

Om Tyskland slår Sverige i kväll, tar semifinalplatsen med blågult på tredje plats i gruppen (och Kroatien fortfarande går till semi) så...

– ... blir vår match om 5-6-plats på lördag också en direkt avgörande match om en VM-plats, då Tyskland som regerande världsmästare också är klara för VM, säger Linnéll efter dagens frivilliga träning i A-hallen i Spektrum där bara sju spelare lekte av sig medan de andra promenerade, badade eller gymmade.

I kväll knyts det nog några svenska tummar för Kroatien mot Norge. En match som börjar en knapp timme efter Sveriges: 20.15.