"Orsa" och kompani slog Barcelona

SPORTBLADET

En svensk knall blev det när handbollens Champions league inledde det slutliga gruppspelet i helgen. Magnus ”Orsa” Jernemyr och hans GOG Svendborg slog favoriten Barcelona med 35–33 i en rafflande match.

Foto: AP

Som vanligt–liksom i landslaget under EM nyligen–jobbade ”Orsa” kopiöst i ett försvar som hjälpte danske landslagsmålvakten Per Henriksen till jätteräddningar.

Barcelona ledde med fem mål med drygt en kvart kvar. Men GOG ryckte förbi när förre Ystadsspelaren Fredrik Petersen satte 33–32.

Jernemyr och kompani höll tiden ut.

– Det var riktigt bra. Spanjorerna slappnade av, de är vana att vinna när de har skaffat en stor ledning. Men vi körde på och det är här hemma vi ska lägga full kraft och jäklas med favoriterna, sade Magnus Jernemyr till TT från Odense.

2008 har börjat bra. Under landslagets succé i EM var han med och fixade biljetten till VM nästa år. Och så finns en Kina-resa i potten i OS-kvalet i maj.

– Det kan bli ett roligt år.

Hela 16 svenskar är med i handbollens största klubbtävling där 16 lag nu är inne i ett avgörande skede.

Kiel, med största svenskkolonin (Kim Andersson, Stefan Lövgren, Henrik Lundström, Marcus Ahlm, Mattias Andersson), siktar förstås på att försvara fjolårstiteln.