”Oacceptabelt”

Svenske förbundskaptenen Ulf Schefvert i storbråk med sin målvakt

Foto: David Bering/STELLA PICTURES
HÄR FÅR HAN TIDERNAS UTSKÄLLNING Målvakten Peter Henriksen skriker ut sin ilska mot Ulf Schefvert, tränare i danska GOG och förbundskapten för svenska damlandslaget.
SPORTBLADET

Det är bilden hela handbolls-Danmark pratar om.

Svenske tränaren Ulf Schefvert blir totalt avhyvlad av målvakten Peter Henriksen.

Nu berättar Schefvert om incidenten och oron i mästarklubben.

– Det rinner över ibland, men det där var oacceptabelt, säger den svenske förbundskaptenen.

Foto: LARS ROSENGREN
Ulf Schefvert är förbundskapten för svenska damlandslaget.

I samband med en match i den danska ligan i förra veckan rann det över ordentligt för GOG Svendborgs målvakt Peter Henriksen.

Direkt efter matchen gick han fram till sin svenske tränare Ulf Schefvert och skällde ut honom efter noter. Bilderna har kablats ut i dansk media och många ställer sig nu frågan hur läget egentligen är med de regerande danska mästarna.

Enligt danska medier är oron i klubben stor och flera spelare är på väg att lämna laget för spel utomlands.

”Spelare ser saker på sitt sätt...”

För sportbladet.se bekräftar Schefvert att det blåser ganska snålt just nu.

– Ja, det har varit oroligt. Men det är inget nytt för mig. Jag var fyra år i Grekland och det var oroligt i fyra. Det är så på den här nivån och det får man leva med.

Vad var det som hände med Peter Henriksen (målvakten)?

– Han tyckte att vi skulle gjort en justering i försvarsspelet men vi var oeniga om när. Men spelare ser saker på ett sätt, vi ledare på ett annat. Det skiljer sig ibland men det är vi ledare som är anställda för att leda laget.

Vad tycker du om det som hände efter matchen?

– Det blev lite mycket, den delen när vi började höja rösterna mot varandra utanför omklädningsrummet var inte bra. Men det rinner över ibland.

Är det acceptabelt?

– Nej, det här var oacceptabelt. Sånt kan man ta i omklädningsrummet och det här var inget bra sätt att lösa en konflikt.

Han har bett om ursäkt

Har ni rett ut det?

– Vi har rett ut det men behöver inte vara eniga för det. Men det är vi som ska sköta jobbet på bänken, vill man pyssla med sånt kanske man ska bli tränare. Peter har bett om ursäkt och vi får agera proffsigt, vi är ju här för att vinna matcher.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Kanske inte så här, på det här sättet, på vägen in till omklädningsrummet. Däremot inne i omklädningsrummet. Jag har försökt att lära mig räkna till tio när sånt här händer. Nu hann jag nog bara till fem.

GOG Svendborg är regerande mästare men har problem i ligaspelet och laget är farligt nära att missa en slutspelsplats. Parallellt spelar laget fin handboll i Champions League och nosar på en semifinalplats.

Schefvert beskriver läget som fortsatt spänt och är beredd att ta konsekvenserna om laget missar slutspel.

– Det är spänt läge, vi måste spela på topp om vi ska nå slutspel. Det kostar energi och det är inte bra för laget att det blir så här som det har blivit.

Är du orolig för ditt jobb?

– Jag har varit med ett antal år nu och vet premisserna. Blir det för mycket oro eller misstämning då vet man att man får gå. Men det är inget jag går runt och tänker på.

– Klarar vi inte det här är det foten där bak..

Sex omgångar återstår av den danska ligan och sju lag slåss om tre slutspelsplatser.

GOG Svendborg möter serieledande FCK i en mycket viktig match i kväll.