Tomas Svensson: Viktig poäng

Målvaktsveteranerna räddade Sverige

Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Tomas Svensson räddade Sverige flera gånger under matchen. I andra halvlek tog kollegan Peter Gentzel över burvaktandet.
SPORTBLADET

Anfallsspelet fungerade inte. Då klev de svenska målvaktsveteranerna Tomas Svensson och Peter Gentzel fram.

– Det är en bra start, säger Svensson till SVT.

Det fanns en del i övrigt att önska av det svenska handbollslandslaget i matchen mot Polen. Missarna framför mål var många och kunde ha blivit ödesdigra om det inte varit för Tomas Svensson och Peter Gentzel.

– Ja, det är bra 45 minuterna. Första kvarten var vi kanske tagna av stundens allvar. Sedan fick vi ordning på försvarsspelet och då blev det lättare, säger Svensson till SVT.

Gentzel i mål efter paus

Med tio minuter kvar av den första halvleken låg Sverige under med 8–5. Då stod Tomas Svensson för en fantastisk dubbelräddning som vände på hela tillställningen.

Till den andra halvleken ställde förbundskapten Ingemar Linell Peter Gentzel i mål och denne fortsatte på den inslagna vägen med stort målvaktsspel. Det gav i slutändan en poäng när han räddade matchens sista skott.

– Det är en bra start. Det hade kunnat bli hur som helst, men det är viktigt att vi fick en poäng. Vi spelade inte bra framåt, men vi hade bra samarbete med linjen, säger Svensson till SVT.

Satsar allt mot Argentina

Poängen mot Polen kan bli oerhört värdefull.

– Det får vi se på söndag, men först ska vi satsa allt mot Argentina ( i morgon), säger Tomas Svensson.