Tomas Svensson: En stor besvikelse

Sverige missar OS

SPORTBLADET

En bragdartad poäng mot Polen.

En storseger mot Argentina.

Men när det gällde föll Sverige mot Island och nu blir det inget OS för det svenska handbollslandslaget.

Tomas Svensson kommer aldrig att få chansen att vinna det där OS-guldet. Sverige är inte med i Peking i sommar. En poäng mot Island hade räckt, men alltför dåligt anfallsspel fällde Sverige. Island vann med 25–29 och nu kan Svensson ha gjort sin sista landskamp.

– I och med att det inte blir OS-turneringen får man ta sig en funderare. Det är fortfarande ganska kul även om det känns bittert nu. Men tanken är att vi ska ta fram nya målvakter nu. Vi får ta ett beslut till hösten, säger han till SVT.

Stora krav

Det såg okej ut i paus. Sverige spelade inte bra, men hade ändå oavgjort, 13–13. Den andra halvleken blev dock en mardröm. Sverige slarvade i offensiven gång på gång och Island kunde gå ifrån till 15–18. Sverige kämpade sig ikapp till 20–21, men nya misstag gjorde att Island kunde rycka igen.

– Jag tror att vi hade för stora krav på oss själva. De spelade sin handboll. Vi har bättre kapacitet, men vi får inte fram mer än 50-60 procent i dag, säger Svensson.

En stor besvikelse

På drygt två minuter gick Island fram till 20–25 och matchen var avgjord. Sverige försökte, men kunde aldrig komma ikapp. Sverige får inte spela OS.

– Det är ju en stor besvikelse. Framförallt för att vi inte gör en bra match. Spelar vi såhär har vi inte i OS att göra. Det är svårt att få fram det absolut bästa i den här matchen, säger Tomas Svensson till SVT.