Staffan Olsson: Jag har inte hört något

”Bara spekulationer”

SPORTBLADET

Sveriges handbollsförbund vill ha Staffan Olsson som förbundskapten, enligt SVT Sport. Olsson själv har inte hört något.

– Jag tar det ganska coolt, säger han till sportbladet.se.

Sverige förlorade mot Island i den avgörande OS-kvalmatchen och missar OS. Därför får Ingemar Linnéll inte längre vara kvar som förbundskapten. Enligt SVT Sport kommer förbundet inte att förlänga kontraktet med Linnéll utan vill i stället ha Staffan Olsson.

Bara spekulationer

Hammarby-tränaren har inte pratat med någon hos förbundet, men han är inte överraskad över spekulationerna.

– I och med att det är spekulationer från journalister är jag inte det. Jag säger inte det för att vara elak utan mer att det är så det fungerar.

Vad skulle du säga om du fick en förfrågan?

– Det är ju som sagt spekulationer, men om jag någon gång får en sådan fråga så ska jag ta mig en rejäl funderare. Jag har bara varit tränare i tre år. Det finns många dugliga tränare i Sverige och jag trivs väldigt bra i Hammarby.

Men skulle du vara intresserad av jobbet någon gång?

– Det borde vara allas dröm att någon gång bli förbundskapten.

Olsson såg i dag Sverige förlora mot Island och därmed missa OS om nu inte den protest som Sverige lämnat in går igenom.

– Det känns ju tråkigt. Det hade varit roligt att ha med både herrarna och damerna i OS. Det är en liten tröst att vi är direktkvalificerade till VM. Hade vi gått till OS också så hade vi haft ett jäkligt roligt handbollsår.