I dag avgörs hans öde

Förbundets innersta krets om framtiden: Kommer att diskutera fyra–fem namn

Foto: Bildbyrån
Ingemar Linnéll.
SPORTBLADET

WROCLAW. Ingemar Linnéll ersätts troligen av en klubbtränare.

Sportbladet kan avslöja att förbundets innersta krets redan i dag håller ett möte om framtidens förbundskapten.

– Vi kommer att diskutera fyra–fem namn, säger Björn Jilsén i landslagskommittén.

Sverige var sämst när det gällde som mest och OS-drömmen krossades mot Island.

Handbollslandslaget har nu förlorat tre mästerskapskval under Ingemar Linnéll och efter den här säsongen går hans kontrakt ut.

”Har vårt förtroende”

Förbundet har förstås inte diskuterat hans framtid ännu, det var ju meningen att landslaget skulle vara i OS nu, men allt tyder nu på att Ingemar Linnéll får lämna sin post.

– Ingemar har vårt förtroende till den dagen vi kommer fram till något annat, säger förbundsordförande Arne Elovsson.

Den dagen kan redan vara här.

Möte i dag

Elovsson betonade visserligen i går att förbundet som vanligt efter en turnering ska göra en utvärdering men Sportbladet kan avslöja att redan i dag hålls ett möte om Linnélls framtid i den innersta kretsen i förbundet, en krets bestående av Elovsson, vice ordförande Hans Westberg och landslagskommitténs Björn Jilsén. Med på mötet är också Magnus Grahn, som också ingår i landslagskommittén men i dag är lösare knuten på grund av sina uppdrag för SVT.

– Med Ingemar inräknad är det väl fyra–fem namn som vi kommer att diskutera, säger Jilsén.

Staffan Olsson är ett av dem?

– Han liksom många andra är väl lämpad i en sådan krets.

Vilka är de andra namnen?

– Sådana namn, svenska, som levererat resultat ute i Europa.

Tycker du att Linnéll ska fortsätta?

– Det vill jag inte debattera utåt. Det får vi ta i den inre kretsen. Vi kan inte ha ett möte och så har jag redan talat om utåt var jag står.

Klubbtränare

Elovsson vill inte kommentera några namn men det är uppenbart att det lutar åt att man vill ha en klubbtränare som jobbar parallellt som förbundskapten.

– Ute i Europa är det gängse metoden. Jag tycker det verkar intressant, säger Jilsén.

Elovsson:

– Det kan definitivt bli så. Vi har ju det på damsidan (Ulf Schefvert).

Linnéll själv om sin framtid:

– Det är inget jag råder över.

FAKTA

DE KAN ERSÄTTA LINNÈLL

STAFFAN OLSSON

Har en oerhörd respekt med sig överallt och har gjort Hammarby överlägset i elitserien, naturligtvis med hjälp av det starkaste spelarmaterialet. Också coachat Bajen till flera fina resultat i Champions League.

ULF SCHEFVERT

Damförbundskapten och tränare för GOG:s herrar. Nästan allt han tar i blir till, om inte guld, så succé. Stark i matchcoachningen, oerhörd motivationshöjare, kvalvinnare och med en personlighet som går hem överallt.

MAGNUS ANDERSSON

Tog FC Köpenhamn till ligaseger och EHF-cupfinal i vår. Andersson och Staffan Olsson är nära vänner och många menar att de skulle vara det perfekta förbundskaptensparet.

OLA LINDGREN

Den i Bengan boys med klart längst tränarerfarenhet. Har med små medel i Nordhorn gjort stora resultat. Mycket populär bland spelarna som assisterande förbundskapten. Den smidigaste lösningen sett till kontinuiteten.

KENT-HARRY ANDERSSON

Svensken med de störst meriter som internationell klubblagstränare måste naturligtvis alltid finns med på en sådan här lista. Men är egentligen inget realistiskt alternativ. Blir för dyr att få loss från Flensburg.

Johan Flinck