Rekord-Lövgren

Gjorde 18 mål på egen hand

SPORTBLADET

Snart 38 år – men Stefan Lövgren är ändå rekordhet i bundesligahandbollen.

På lördagen sköt den förre landslagskaptenen osannolika 18 (! ) mål när han på egen hand sänkte Rhein-Neckar Löwen.

– Men det ändrar inget kring landslagstankarna. Det är bara Kiel som gäller, säger han till TT.

Foto: Bildbyrån
Stefan Lövgren.

Var det någon som trodde att Stefan Lövgren var slut som handbollsspelare? I sådana fall trodde ni väldigt fel.

Lövgren, som fyller 38 år i vinter, avgjorde på egen hand mötet med toppkonkurrenten Rhein-Neckar Löwen. Av de 18 målen kom åtta på straff.

– Jag har aldrig gjort så här många mål tidigare. Mitt tidigare målrekord i bundesliga var 13 mål i en och samma match, det har jag gjort två gånger, säger Lövgren.

– Vi vann med 42–40 i en intensiv match med snabba avkast och högt tempo. Man ska inte dra för stora växlar efter bara tre omgångar, men för egen del känns det riktigt bra.

Stefan Lövgren slutade i landslaget efter att Sverige misslyckades med att kvalificera sig till handbolls-VM 2007. Spekulationerna om en comeback har pågått sedan dess. Men vid varje tillfälle har Lövgren bara skakat på huvudet.

– Inget har förändrats och mitt beslut ändras inte bara för att Sverige har fått nya förbundskaptener. Allt mitt fokus ligger på Kiel.

Samtidigt som Sverige misslyckades att kvala in till OS tog Stefan Lövgren ledigt. Han gjorde det i två månader.

– Det var nyttigt. Jag jobbade med att stärka upp min rygg som jag haft problem med sedan diskbråcken. Nu hoppas jag att jag ska klara av att vara hel en hel säsong.

TT