Storseger – direkt

SPORTBLADET

KARLSKRONA. Nya förbundskaptensparet Staffan Olsson och Ola Lindgren startade jobbet med en storseger över Turkiet i EM-kvalet.

Början på en ny storhetstid, kanske?

– Potentialen finns för att vara med i världstoppen,säger Staffan Olsson.

Debutanten Niclas Ekeberg gjorde 12 mål mot Turkiet.

Turkiet ska inte vara något problem för Sverige men det var ett nytt ungt svenskt landslag som imponerade. Debutanten Niclas Ekberg från IFK Ystad gjorde 12 mål på 13 skott. Tre av målen på straffar.

– Jag blev jättechockad när jag såg på internet att jag var uttagen i truppen. Jag gick in med inställningen att vara nöjd med att få speltid. Det är väl inte många debutanter som får gå in och skjuta straffar direkt, säger Ekberg.

Att han blir landslagsman redan efter en månad i elitserien är ovanligt snabba ryck.

– Tur och en otrolig utveckling, säger Ekberg som nu satsar på att ta en fast plats i landslaget till kommande VM i januari.

”Vill få till en bredd”

Lindgren och Olsson satsar på att bygga nytt men frågan är om det går att bygga ett nytt storlag med den kapacitet som de själva var en del av?

– Utan att vara kaxig skulle jag bli förvånad om något lag gör något sånt under så lång tid. Ola och jag vill jobba med att få till en bredd så att vi inte blir så himla beroende av att kanske två spelare alltid måste vara bra, säger Staffan Olsson.

Nästa EM-kvalmotståndare blir Polen. En betydligt tuffare värdemätare.

ARTIKELN HANDLAR OM