Ny förlust för Hammarby

Förlorade mot Celje i Champions League

Foto: MARCUS ERICSSON
Michael Åström får kasta ut ännu en boll.
SPORTBLADET

Det blev förlust för Hammarby även i hemmamötet mot slovakiska Celje i handbollens Champions league. Den svenska mästaren hängde med hyfsat, men var till slut ändå ett par klasser för liten och förlusten skrevs till 27–31.

– Det är väldigt tunga spelare att möta på alla delar av planen. Vi får slita väldigt hårt för varje mål, det är klart att det tar på krafterna på ett helt annat sätt än en elitseriematch gör, säger Hammarbymålvakten Michael Åström, som var en av de bästa i Hammarbys lag.

– Jag är ganska nöjd med mitt eget spel. Men helt nöjd är man ju aldrig när man förlorar matchen, säger han till SVT.

Hammarbys förhoppningar om att gå vidare från gruppspelet försvann i och med förlusten. Däremot finns alla chanser kvar till tredjeplatsen i gruppen, som innebär spel i cupvinnarcupen.

Två matcher återstår nu för Hammarby. Avgörande blir bortamatchen mot litauiska Granitas-Karys på torsdag, ett lag som Hammarby i hemmamötet besegrade med fyra måls marginal.

I sista gruppmatchen väntar sedan franska gruppsuveränen Chambery den 22 november.

FAKTA

Hammarby–Celje, Slovenien 27–31 (13–18)

Hammarby: Patrik Johansson 5, Johan Båverud 5, Fredrik Creutz 4, Fredrik Larsson 3, Martin Dolk 3, Fredrik Pettersson 3, Albin Tingsvall 2, Daniel Båverud, Jens Eriksson. Celje, Slovenien: Renato Sulic 4, David Spiler 4, Mihael Gorensek 4, Eduard Koksarov 4, Jan Gregorc 3, Branko Bedekovic 3, Alem Toskic 3, Vasja Furlan 2, Alexey Peskov 2, Nikola Kojic, Mirsad Terzic.

Publik: 878.

TT