Skräckskadan

Arrhenius missar EM-kval: ”Testikeln var helt trasig”

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Missar EM-kval Robert Arrhenius träffades av en motståndares knä och tvingades operera bort en testikel efter svåra smärtor.
SPORTBLADET

Robert Arrhenius missar Sveriges viktiga EM-kval – på grund av en skräckskada.

Handbollsstjärnan knäades våldsamt i underlivet och tvingades till operation.

– Testikeln var helt trasig. Jag äter smärtstillande för fullt, säger han.

Det var i tisdags som den svenske mittsexans Aragón mötte Torrevieja i den spanska ligan. Det blev en kväll Robert Arrhenius aldrig kommer att glömma.

– Helt plötsligt fick jag olyckligt en motståndares knä i den nedre regionen. Jag försökte först att spela vidare men det gick inte, säger Arrhenius.

– Det svullnade upp och till slut klarade jag inte ens att sitta ner. Smärtan var för stor.

”Gick inte att rädda”

29-årige Arrhenius fördes i ambulans till sjukhuset i Zaragoza där han opererades.

– Jag fick en spruta som bedövade hela underkroppen. De öppnade och tittade hur testikeln såg ut, den var helt trasig och gick inte att rädda.

– Nu är jag sydd både invändigt och utvändigt och klarar mig fortfarande inte utan smärtstillande. Det gör fruktansvärt ont.

Grundsten ersätter

I och med skadan tvingas Arrhenius tacka nej till Sveriges svåra EM-kval mot ­Polen i Lund nästa vecka. Han ersätts av förre Hammarbyspelaren Nicklas Grundsten, Hamburg.

”Mycket sympatier”

– Jag ska ta det lugnt i tio dagar innan jag kanske kan vara igång igen. Sedan ska jag försöka att spela med suspensoar eller någon annan form av skydd.

– Alla som är killar kan ungefär föreställa sig hur ont det här gör. Men jag har fått mycket sympatier, när jag hämtade mobilen efter operationen hade jag 46 missade samtal.