Bråk mellan klubbarna – då stannar Berggren i RIK: ”Sävehof kom med skambud”

SPORTBLADET

Emil Berggren stannar kvar i krisklubben Redbergslid. Konsekvensen: Ett infekterat bråk mellan rivalerna RIK och Sävehof.

– Sävehof kom med ett skambud och försökte lura oss, säger RIK:s ordförande Hans Strömsnes.

Sportbladet.se i onsdags.

I onsdags kunde Sportbladet.se avslöja att en av Redbergslids sista vägar ur den ekonomiska krisen var att sälja 22-årige stjärnskytten Emil Berggren, 22, till konkurrenten Sävehof. När klubbarna i?går skulle prata övergångssummor slutade det med ett bråk.

– Vi fick ett riktigt skambud av Sävehof, som låg tre gånger så lågt som vi krävde, säger Hans Strömsnes.

”Är irriterad”

– Jag är irriterad. För bara två dagar sedan satt jag med Sävehofs Stefan Albrechtson (klubbdirektör) och Jerry Hallbäck (sportchef) på ett HEH-möte där de snackade om att hur viktigt det var att ta mer betalt än tidigare när spelare byter klubb, sedan när vi ska förhandla låter de Mats Grauers (ordförande) ringa från Schweiz och erbjuda kaffepengar i klass med utbildningsbidraget.

”Det är ledsamt”

Mats Grauers:

– RIK:s krav var inte realistiskt. Det handlade om en summa som inte funnits i Sverige. När jag pratade med RIK fick jag känslan av att någonting hade hänt och att de ändrat sitt beslut.

Antingen att de fått kritik internt eller att de hittat en annan lösning. Det är bara att hoppas att de kommer lösa sin ekonomi ändå. Det är ledsamt att det ska behöva bli så här.