Stavstens spelare i krissamtal efter olyckan

”Händelsen tog hårt på alla”

SPORTBLADET

Handbollsspelaren som i måndags föll ihop livlös under en match i Trelleborg låg kvar på Universitetssjukhuset Mas under tisdagen. Senare under dagen samlades spelare och ledare i Stavsten för att prata igenom det som hände.

Stavstens ordförande Eje Wilör:

– De som får besöka honom är hans familj. Så jag vet inte mer än att läget var stabilt och att de gör flera tester på honom på sjukhuset. Där har man konstaterat att han inte tidigare haft problem med hjärtat.

Den 27-årige spelaren har tidigare spelat i elitserien. Under matchen mot HK Malmö i måndags föll han plötsligt ihop sex minuter efter pausvilan.

Matchen bröts, läktaren tömdes på folk och motståndarlagets Daniel Thysell, som jobbar inom räddningstjänsten, samt läkare och narkossköterska på plats gav hjärt- och lungräddning. Med hjälp av defibrillator gick hjärtat i gång när ambulans hade anlänt.

– Händelsen tog hårt på alla, vi grät, så i kväll samlas spelare, ledare och servicepersonal för att prata igenom det som hände under ledning av kunnigt folk, sade Wilör på tisdagen.

Rent praktiskt är det frågetecken för när matchen skall slutföras. Enligt Svenska handbollsförbundets tävlingsansvarige Ralf Lundberg är regelverket att matchen spelas om eller att den slutföres från den tidpunkt som den bröts.

– Stavsten och Malmö får göra en tidsplan, säger Lundberg.

Han lämnar öppet om Stavsten orkar spela borta i allsvenskan mot Hästö på lördag:

– Det finns ingen annan än klubben som kan avgöra det.