Besvikelse efter tappad ledning

Sverige nära ta skrällvinst mot Ryssland efter ny bragdmatch av Madeleine Grundström

Foto: ATTILA KISBENEDEK
Madeleine Grundström.
SPORTBLADET

Så otroligt nära vinst mot regerande världsmästarna Ryssland.

Det krävdes en fantomupphämtning av ryskorna i andra halvlek för att stoppa Sverige.

Återigen vilade Sverige på Madeleine Grundström, som gjorde en bragdmatch i det svenska målet.

Men:

– Ska jag vara ärlig så är jag besviken, sa Johanna Wiberg efter matchen.

I andra halvlek ryckte svenskorna snabbt till sig en ledning med 12-6, men den hämtades upp av Ryssland som dessutom hejades på av publiken. När Sverige låg i anfall visslades det desto värre.

Sverige tog en taktiskt lyckad time-out, och mittsexan Tina Flognman fick fart på målgörandet samtidigt som Grundström gjorde ett par briljanta räddningar. Återigen ryckte Sverige ifrån.

För bra

Med drygt tio minuter kvar av matchen ledde Sverige med 17-12 och det såg oförskämt bra ut.

Lite för bra i rysk smak, tydligen.

Ryssland började spela enormt bra i försvaret och satte helt stopp både för Linnea Torstenson och Johanna Ahlm. Även på linjen var det stängt och ett frustrerat svenskt lag lyckades inte göra mål.

Samtidigt klev Poltovatskaja och jättekvinnan Polenova fram och gjorde viktiga mål och med minuten kvar av matchen ledde Ryssland med 19-18.

Men Linnea Torstenson fick in matchens sista mål med bara sekunder kvar, och när slutsignalen gick kastade svenskorna armarna i luften med ett jubel som om de vunnit.

Besviken

Så nära full poäng – blev bara till en delad.

Men å andra sidan en otroligt skön poäng att ta med sig i mellanronden i EM. På måndag ställs Sverige mot Tyskland – ytterligare en svår match.

Johanna Wiberg fick en smäll på knät och blev liggande i slutet av matchen. Efteråt sa hon dock att det inte ska vara någon fara för resten av turneringen.

– Inte enligt mig i alla fall, sa hon till TV4.

Hon var inte direkt lycklig ändå.

– Ska jag vara ärlig så är jag besviken för matchen, vi ledde stort men tappade. Det jag tar med mig härifrån är att vi vågar gå på mål även om vi tappade i slutet.

ARTIKELN HANDLAR OM