Nytt bakslag för guldfavoriterna

”Piskade att vinna mot Italien”

SPORTBLADET

De svenska guldfavoriterna lag Norberg åkte på ett nytt bakslag i EM i curling i Örnsköldsvik.

Schweiz stal tre poäng av de regerande EM-mästarinnorna och vann matchen med 7–4.

– Det här blev inte alls som vi tänkt oss. Vi hade otur med några stenlägen, men framför allt satte vi inte stenarna som vi skulle, säger skippern Anette Norberg bekymrat.

Foto: Bildbyrån
Anette Norberg.

Sverige tappade matchen mot Schweiz i slutronderna. Trots ett halvskralt spel var svenskorna med i matchen fram till femte omgången där ställningen var 2–2. Efter den korta pausen tog svenskorna en poäng i sjätte och sjunde rundan och såg ut att gå mot en seger.

Men sedan kom motgångarna slag i slag för svenskorna. Schweiz lyckades kvittera till 4–4 genom att ta en tvåa i åttonde omgången som sedan följdes upp med en riktig nådastöt då Schweiz offensiva spel gav full utdelning – inte minst på grund av några svenska småmissar.

”För många småmissar”

Den svenska trean Eva Lunds två stenar träffade inte som hon hade tänkt sig vilket innebar att det fanns allt för många schweiziska stenar i bra lägen. Anette Norberg fick då en tuff uppgift med sin sista sten – hoppet fanns att en svår dragning skulle rädda en svensk poäng. Men stenen stöp i en sten på sin väg fram till ett poänggivande läge och de schweiziska laget kunde jubla över tre vunna poäng.

Det svenska damlandslaget har inte alls visat upp något mästarspel i EM-turneringen i Örnsköldsvik.

– Det har blivit för många småmissar här och där. Inte minst i dagens match mot Schweiz. Vi vet att vi har en nivå till i vårt spel. Men när vi inte får till det spelet så smyger det in sig en liten osäkerhet, erkänner Anette Norberg.

”Piskade att vinna”

Bakslaget mot Schweiz innebär att den sista omgången där Sverige möter Italien tidigt på torsdagsmorgonen blir avgörande för om lag Norberg ska ta en av de två topplatserna i tabellen som ger bonuslottning i slutspelet.

– Vi känner oss piskade att vinna matchen mot Italien. Vi har rätt bra koll på Italien. Vi har mött dem ett antal gånger och har vunnit så gott som alla matcher, och det facit vill vi inte försämra, säger den svenska skippern.

ARTIKELN HANDLAR OM