”Jävla maffiadomare”

Sverige misstänker EM-korruption

SPORTBLADET

Sverige vann – men efter matchen mot Makedonien rasade förbundskaptenen Ulf Schefvert mot domarna.

– Jävla maffiadomare, ska Schefvert ha skrikit, uppger SVT.

3–10 i straffar, 1–4 i utvisningar och flera svenska mål som underligt blev bortdömda.

Trots att Sverige vann onsdagens EM-möte mot värdnationen Makedonien med uddamålet riktar Sveriges förbundskaptener Ulf Schefvert och Per Johansson stark kritik mot domarna Peter Brunovsky och Vladimir Canda från Slovakien.

”Vad blåser han för?”

Enligt SVT misstänker den svenska ledarduon fusk och korruption inom handbollen.

– Domarna är inte fullkomliga, men i går blev man ju lite mer gråhårig. Sara Holmgren tar bollen från deras linjespelare – och då är det straff! Jag säger inte att det är korrupt, men vad blåser han för? Han står en meter därifrån, säger Schefvert till SVT och får medhåll av Johansson:

– Det är för många saker som sänker ett löjets skimmer över handbollen.

”Undrar vad fan de lyssnar med”

Arne Elofsson, ledamot i Europeiska handbollsförbundet, tror dock inte att det handlar om att medvetet ge fördelar till hemmanationen.

– Man kan ha den uppfattningen om man plockar isolerade företeelser. Men att det totalt sett ska handla om sportslig påverkan, jag vill inte gå så långt, säger Elofsson till SVT.

Men Schefvert står på sig:

– Vi gör inte det här för egen vinning, utan vi älskar den här sporten och vill att den ska vara ren och fair. Men man undrar ju vad fan de lyssnar med när man får de svaren vi får.