IF skickar IFK till Allsvenskan

Ystads IF vann derbyt

SPORTBLADET

Här förnedras IFK Ystad av Ystads IF i derbyt.

Mest knäckt: Fahrudin Zaimovic – som spelat i bägge klubbarna.

– Vi saknar bredd och blev helt överkörda, säger IFK-stjärnan.

Ystads IF höll för favorittrycket i det upphaussade handbollsderbyt mot bittra lokalrivalen IFK Ystad. Massakersiffrorna stannade till slut vid 38–25 sedan seriens sämsta lag klappat ihop i den andra halvleken.

21-årige storskytten Fahrudin Zaimovic – som har Ystads IF som moderklubb men nu tillhör IFK Ystad – led trots sina sju mål mest av alla.

Tufft att hänga kvar

– Nu är det bara åtta omgångar kvar att spela och det blir tufft att hänga kvar, det vet vi om.

– I dag förlorade vi på grund av det alla har sagt; bredden. Vi har sju-åtta spelare medan YIF kastade in nya hela tiden.

I och med derbyförlusten tyder nu mycket på att IFK Ystad spelar allsvensk handboll igen nästa säsong. IFK har fyra poäng upp till IFK Trelleborg på närmaste kvalplatsen, men då har Trelleborg en match mindre spelad.

– Ska vi värva så blir det väl nu under uppehållet. Men jag vet inte om det finns några såna planer.

Tung förlust

– Just nu är jag mest knäckt. Det är riktigt tungt att förlora ett sånt här derby. Det vore oerhört trist för handbollen i Ystad om det inte blev fler sådana här möten kommande säsong.

Ystads IF fortsätter däremot att visa alla tvivlare att de är ett topplag även utan fixstjärnan Oscar Carlén. Vinsten betydde en andraplats i tabellen och

säsongens tolfte vinst på 18 omgångar.

FAKTA

Årets...

...superflopp: H43 tippades som seriefavorit men chockade både sig själva och experterna med en pinsamt usel säsong.

...topp: Alingsås tappade kulspelaren Teddy Nordling men hittade kollektivet och nådde toppen även innan Johan Peterssons sensationella comeback.

...utropstecken: Guif. Uträknat och konkurshotat. Satsade eget och ungt. Har seriens häftigaste kantspelare i junisarna Mathias Tholin och Mattias Zachrisson.

...bråk: RIK-tigt fattiga RIK vs Sävehof. Partillelaget erbjöd Redbergslid kaffepengar för stjärnan Emil Berggren. RIK rasade och behöll sin spelare och tunna börs.

...värvning: IFK Skövde. Fick Ljubomir Vranjes signatur på tränarkontraktet till nästa säsong. Därmed inleds en ny tid utan ”Galne-Gunnar” Blombäck.