Sjöstrand klar för Flensburg

SPORTBLADET

Flensburg fortsätter satsa svenskt.

Redan under VM avslöjade Sportbladet att supertalangen Johan Sjöstrand skulle gå till den tyska toppklubben.

I dag blev övergången officiell.

— Han har potential att bli en målvakt i världsklass, säger Flensburgs VD Fynn Holpert till heh.nu.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Johan Sjöstrand.

Johan Sjöstrand, 22, fick sitt stora internationella i VM-matchen mot Spanien.

Redan efter den matchen kunde Sportbladet avslöja att Skövdemålvakten, fostrad i plantskolan Country, var mycket het hos Bundesligalaget Flensburg.

Kostar 100 000 kronor

I dag blev övergången så officiell: UVM-guldmedaljören från 2007 har skrivit på ett treårskontrakt med Flensburg som börjar gälla den 1 juli.

Han har visserligen 1,5 år på kontraktet, men som Sportbladet kunde berätta för en dryg månad sedan så får han lämna för en fasta övergångssumma på cirka 100 000 kronor.

Flensburg fortsätter därmed satsa svenskt: Sjöstrand kommer att få kampera ihop med Dan Beutler i målet och framför sig har han Oscar Carlén, vars pappa Per tränar laget.

Vranjes lämnar

Ljubomir Vranjes spelar i klubben i dag men kommer att lämna i sommar och bli spelande tränare för... just det — Skövde.

— Sjöstrand är i början av sin karriär och har visat att han har potential att bli en målvakt i världsklass, säger Flensburgs VD Fynn Holpert.

— Dan Beutler har varit skadad i år och Jendrik Meyer kommer förmodligen se sig om efter en annan klubb så därför vill vi försäkra oss om en bra besättning på målvaktssidan även i fortsättningen, säger Holpert.

ARTIKELN HANDLAR OM