DRÖMMEN LEVER

Tomas Axnér: Går vi till slutspel vill ingen möta oss

SPORTBLADET

Uträknade för en månad sedan. Men efter seger i lundaderbyt – och sju poäng på fyra matcher lever H 43:s dröm om slutspel på nytt.

– Kommer vi dit tror jag inte någon vill möta oss, säger veteranen Tomas Axnér.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
MATCHVINNARE Zoran Roganovic jublar efter ett av sina sex mål.

H 43 tillhörde favoriterna när elitserien i handboll drog i gång. Men under hösten radades besvikelserna upp för lundaklubben. Efter 16 omgångar var avståndet till slutspelsplats hela åtta poäng.

– Vi hade ett stukat självförtroende. I stället för att köra vårt eget spel frångick vi ofta vår plan. Vi förlorade många matcher med uddamålet, säger veteranen Tomas Axnér, 39.

Tränarbytet gav effekt

I början av december ersattes tränaren Ola Månsson av Pelle Käll. Strax därefter började resultaten komma. När H 43 i går besegrade ständige rivalen Lugi med 30–23 inför 2 500 åskådare i den nya idrottshallen i Lund var det den blåklädda lagets sjunde poäng på fyra matcher. Och med tre matcher kvar lever hoppet om slutspel.

– Om vi går till slutspel har vi vunnit tre raka och då tror jag inte någon vill möta oss.

– De sista sju-åtta omgångarna har vi verkligen spelat upp oss. Det tog ett litet tag men sen kom effekten av tränarbytet.

Derbysegern var odiskutabel. H 43 ledde i paus med 17–10 efter bland annat sex mål av klubbens store stjärna Zoran Roganovic. Lugi startade bra i andra halvlek men kunde aldrig hota.

– Vi var hetare i dag, det märktes att vi hade någonting att slåss för och att Lugi redan är klara för slutspel, säger Axnér som drömmer om reprismöten i kvartsfinalsserien.

– Om vi kommer dit, om Lugi blir fyra och ingen av de andra väljer oss... det hade varit något. Och gett rätt bra klirr i kassan för båda lagen.

ARTIKELN HANDLAR OM