Olsson nobbade – nu tar Lindgren drömjobbet: ”Har bestämt mig”

SPORTBLADET

Staffan Olsson nobbade Rhein-Neckar Löwen.

I stället får kompisen Ola Lindgren drömjobbet, enligt Sportbladets källor.

— Min nya arbetsgivare offentliggörs på måndag, säger Lindgren.

Foto: FOTO: ANNIKA AF KLERCKER
Ola Lindgren.

I veckan nobbade Staffan Olsson, 44, Bundesligalaget Rhein-Neckar Löwen (RNL) från Mannheim, klubben som bestämt sig för att med miljardärfamiljen Hopps miljoner utmana Kiel som etta i Tyskland.

I stället blir det, enligt Sportbladets källor, förbundsakaptenskollegan Ola Lindgren, 44, som tar över i RNL.

Klubben har hela tiden jobbat med alternativ om Olsson skulle säga nej och Lindgren sa till Sportbladet redan för två veckor sedan att han också fått en förfrågan från RNL.

Det har parallellt ryktats om att Lindgren, som lämnar konkursdrabbade och redan nedflyttningsklara Nordhorn, skulle blir ny tränare i Flensburg efter Per Carlén.

Men två av varandra oberoende källor säger nu att det blir RNL för Lindgren.

— Jag har bestämt mig för vilken klubb det blir och det offentliggörs på måndag, säger en hemlighetsfull Lindgren till Sportbladet.

Och han behöver inte lämna förbundskaptensjobbet.

— De har gett grönt ljus, säger han.

RNL blir Lindgrens blott andra klubb som tränare (om man bortser från när han var spelande tränare i Düsseldorf). Han gick direkt från att vara spelare till tränare i sitt kära Nordhorn 2003.

I lilla Nordhorn har Lindgren, som tillbringat snart 14 år i Tyskland, varit den Bundesligatränare som fått ut mesta möjliga av väldigt små medel. I fjol förde han klubben till seger i EHF-cupen och under flera säsonger har Nordhorn utmanat de rika klubbarna.

Nu får han jobba i en klubb där resurserna verkar vara obegränsade.

ARTIKELN HANDLAR OM