Klart: Lindgren tar över storklubben

”Ett steg i rätt riktning”

SPORTBLADET

Sportbladet avslöjade det redan i går.

I dag blev det officiellt: Ola Lindgren blir tränare för storklubben Rhein-Neckar Löwen.

– Det här ger nya möjligheter för mig, säger Lindgren.

Foto: FOTO: ANNIKA AF KLERCKER
Ola Lindgren.

Det blev som Sportbladet skrev redan i går:

Ola Lindgren, 44, blir tränare för Rhein-Neckar Löwen, klubben som bestämt sig för att med miljardärfamiljen Hopps miljoner utmana Kiel som etta i Tyskland och som är klara för kvartsfinal i årets Champions League.

– Det är ett steg i rätt riktning för mig, säger Lindgren.

RNL blir Lindgrens blott andra klubb som tränare (om man bortser från när han var spelande tränare i Düsseldorf en kort period). Han gick direkt från att vara spelare till tränare i sitt kära Nordhorn 2003.

I lilla Nordhorn har Lindgren, som tillbringat snart 14 år i Tyskland, varit den Bundesligatränare som fått ut mesta möjliga av väldigt små medel. I fjol förde han klubben till seger i EHF-cupen och under flera säsonger har Nordhorn utmanat de rika klubbarna.

Nu får han jobba i en klubb där resurserna verkar vara obegränsade.

– Det här innebär helt nya möjligheter.

Lindgren har skrivit på ett kontrakt till 2012, med start i sommar.

– De har lovat att jag ska få tid att bygga upp ett lag.

Lindgren har också kvar ett år på kontraktet som förbundskapten för Sverige, med vilka han i dag samlades inför EM-kvalet mot Montenegro.

Det finns inga papper skrivna med Rhen-Neckar Löwen om att Lindgren ska få fortsätta som förbundskapten men han är övertygad om att det kommer att lösa sig.

– Jag har ambitionen att fortsätta i varje fall till 2010 som förbundskapten och klubben vill inte sätta några käppar i hjulet för detta. Men jag måste styra upp en bra ledarstab omkring mig först, och den är inte satt ännu, säger Lindgren.