Handbolls-sågningen

”Löjligt lågt i tak i svensk handboll”

SPORTBLADET

Streckstriderna blir riktiga rysare i elitserien i handboll.

Med tre omgångar kvar bad Sportbladet Sveriges vassaste handbollstyckare tippa utgången.

– Det är löjligt lågt i tak i svensk handboll, säger Tomas Axnér.

Tomas Axnér.

Tomas Axnér, 38, brukar beskrivas som den bäste handbollsspelaren i Sverige som aldrig spelat en landskamp.

Den här säsongen har H43-veteranen fått ett epitet till: den vassaste tyckaren i handbolls-Sverige.

– Men det är inget konstlat. Det här är jag, säger han om sin blogg på Skånska Dagbladet som väckt så mycket debatt.

– Det är löjligt lågt i tak i svensk handboll. Det är väldigt mycket mysstämpel och man ska hålla varandra bakom ryggen. Men jag vill ju inte handbollen illa med min skarpa ton utan väcka debatt, säger Axnér.

”Jag bryr mig inte”

Initierat dömer han ut motspelare varje vecka, hävdar att klubbarna fuskar med publiksiffrorna och sågar skottekniken hos elitseriespelarna.

Det har gått så långt att hans tränare, Ola Månsson, bett honom lugna ner sig i bloggen inför matcherna för att inte bjuda motståndarna på gratis tändvätska.

– Men det bryr jag mig inte om, säger Axnér... förstås.

FAKTA

Axnér tippar streckstriderna

8. Alingsås (slutspel)

Låg länge i ide men nu när den finska björnen Teddy Norling vaknat så vankas det slutspel, men det kan krävas tre raka vinster. Har material för en placering toppsex i elitserien.

9. Guif (säsongen slut)

Tråkigt, men det blir inte fler poäng – stryk i sista omgången av ett Lugi med kniven på strupen. Men Guif har spelat bäst av alla efter sina förutsättningar.

10. Lugi (säsongen slut)

Menar själva att den mediokra placeringen beror på skador, vilket delvis är sant. Men om man som djupt skuldsatt värvar tre riktigt dyra spelare, där ingen av dem varit nära att ta en plats i startuppställningen, så är det nog dags för lite självrannsakan.

11. Drott (kvalspel)

Har gjort vad ni kunnat – var nöjda med det! Snacket om slutspel, trodde ni på det själva? Kvalet bör bli en promenad i parken.

12. Trelleborg (kvalspel)

Krigar ner Lugi i näst sista omgången och fixar kval. Just krigaregenskapen verkar inte alla ha haft i löpspåret vilket målskillnaden skvallrar om. Ett tips: skyttekungar i Grekland, Italien och Långtbortistan är ingen garanti för succé i elitserien. Vad ni ska göra i elitserien nästa år anar jag inte, råna en bank kanske.

13. Malmö (nedflyttning)

Med två fullständigt ointresserade niometersimporter och ett knippe nervvrak vinner man inga matcher. Stryk mot Drott och rullgardin ner. Hoppas dock att jag får fel, jag vill ha ett Malmölag i elitserien.

14. Helsingborg (nedflyttning)

Superproffsig klubb på marknadsbiten men hur kunde ni få alla barnsjukdomar på en gång? Övertro på spelarmaterialet, en sportchef som konstant lägger näsan i blöt, en halvtidsanställd tränare som till och med fick pendla och som dessutom fick sparken fem över tolv. Vi ses om ett år! Men ta då inte med knivar till en pistolfajt.