Sverige utklassat av Rumänien

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Utklassade av Rumänien i World cup med 24–41.

Men de svenska handbollsdamerna är ändå positiva inför höstens EM-kval.

– Vi har fått otroligt mycket besked om spelarna, säger förbundskapten Per Johansson.

Rumänien ledde stort redan i halvtid med 23–14 och målfesten fortsatte i andra perioden. Sverige hade svårt att bryta igenom i anfallet och målvakten Cecilia Grubbström, som ersatte Gabriella Kain, fick ingen hjälp av försvaret. Svenskorna får nu bege sig hem från Århus.

– Vi hade tyvärr inte den överskottsenergi som krävs, vi har spelat tre matcher på tre dagar och vi har bränt otroligt mycket på de två första matcherna. Vi gjorde ett försök men det var färdigt, säger Per Johansson till TT.

Sverige startade World cup med en överraskande seger mot Ryssland. I onsdagens möte med Danmark kunde man ha säkrat en semifinalplats men det blev förlust med liten marginal, 24–25.

– Det handlade mycket om att vi är skitnöjda med det vi gjorde de två första matcherna, vi har spelat med många nya spelare som har gjort det fantastiskt bra och de äldre som varit med har burit ett enormt lass. Vi gjorde ett försök, men proppen gick ut och vi mötte ett fantastiskt bra handbollslag, säger Johansson.

Förbundskaptenen fick klara sig utan långtidsskadade stjärnspelarna Madeleine Gustafsson (tidigare Grundström), målvakt, Johanna Wiberg och Therese Islas Helgesson i World cup. Målet var ändå att gå vidare från gruppspelet för första gången, men nu får svenskorna åka hem ladda inför EM-kvalet i oktober i stället.

– Vi får titta på det som har varit här och nu. Vi har ju spelare här som Johanna Ahlm som vi bara körde i första matchen, hon har haft en jobbig start på säsongen med skador så vi ville inte bränna henne. Vi får också titta på om vi ska stärka upp med spelare från det äldre gardet som inte är här, säger Johansson, som senare i vinter har VM i Kina att se fram emot.

TT