Handbollsstjärna i fyllecell

Guifs Mathias Tholin fick sitta sex timmar i fyllecell: Jag skäms och ber om ursäkt

SPORTBLADET

En av elitseriens största stjärnor omhändertogs för fylleri.

Guifs Mathias Tholin togs av polisen natten den 25 oktober.

– Jag skäms och ber om ursäkt, säger Tholin till Folket.

Foto: BILDBYRÅN
Mathias Tholin.

Kantraketen Mathias Tholin har gjort stor succé i Guif senaste två åren. I fjol förde han klubben till SM-final och utsågs till elitseriens mest effektiva spelare. Just nu ligger han femma i elitseriens skytteliga.

Men mitt under säsongen, natten mellan den 24 och 25 oktober, omhändertogs 22-åringen för fylleri ute på stan i Eskilstuna och satt sex timmar i fyllecell.

– Jag skäms och ber om ursäkt till mina lagkamrater, klubben, supportrarna och sponsorerna. Mitt handlande är oacceptabelt, säger Tholin till tidningen Folket.

”Inte acceptabelt”

Till klubbens hemsida säger han ockaå:

– Mitt beteende var inte acceptabelt och jag kommer att ta konsekvenserna av mitt handlande utan protest. Tillsammans med min familj och föreningen kommer jag se till att inte sätta mig i liknande situation igen.

Guif skriver:

”Eskilstuna IF Guif tar kraftigt avstånd från Mathias handlingar och finner att de på inget sätt är stämmer överens med de värderingar som föreningen har eller de krav som vi ställer på våra spelare. Våra spelare har ett ansvar mot sig själva, sina familjer, våra supportrar, sponsorer och framför allt mot alla de unga människor som de är förebilder för.

Kommer inte bestraffas

Föreningen har haft samtal med Mathias under dagen där han utan undanflykter bekräftar det inträffade.

Föreningens samtal med Mathias kommer att fortsätta och vilka påföljder som väntar honom från föreningen kommer att hanteras internt.”

Sportchefen Mats Bengtsson och tränaren Kristján Andrésson fick inte veta någonting förrän i går sedan tv-programmet Östnytt börjat rota i det inträffade.

– Vi tycker förstås också det är oacceptabelt. Men vi kommer att stötta Matte och han kommer att få flyga med till Wien. Jag tror inte på en bestraffning som att lämna honom hemma, nu måste vi bara försöka fokusera på rätt saker, säger Andrésson till Folket inför helgens Europacupmatch.