Bajens storskytt får lämna som vinnare

SPORTBLADET

Hammarby hade en blandad kväll i Eriksdalshallen.

Klubben vann med 31–25 hemma mot Alingsås – men tappar storskytten Patrik Johansson till Guif.

– Det känns kul att spela hemma igen, säger ex-guifaren Johansson.

Patrik "Pava" Johansson lämnade Guif för Hammarby säsongen 2006/2007, han har längtat hem och sedan en tid tillbaka bott i Eskilstuna. De båda klubbarna har pratat om en övergång under en längre tid och enligt både Johansson och Hammarby genomförs den på grund av sociala skäl. "Pava" har saknat kompisarna i Guif och kan göra comeback redan på lördag i bortamatchen mot Sävehof.

– Skönt att det har löst sig. Jag har spelat med dem i Guif sedan junioråldern. Jag kommer ta ett stort ansvar, men samtidigt är vi ett lag som kämpar tillsammans, säger Johansson.

Guif jublar

Hammarby har ekonomiska problem med en skuld hos kronofogden på nära 900 000 kronor, men enligt klubbens ordförande Stefan Garpås är det inte en anledning till övergången. Efter "Pavas" axeloperation har klubben valt att satsa på Albin Tingsvall på höger nia-positionen och samtidigt behöver Guif hjälp i bottenträsket på just den positionen.

– Han är en etablerad spelare med fint vänsterskott, jag tror att han kan höja vårt spel. Jag hoppas att både laget och "Pava" får en kick av det här, säger Guif-tränaren Kristján Andrésson.

Johansson lämnar ett Hammarby som tog en mycket nödvändig seger på tisdagskvällen och klättrade upp till nionde plats, precis under slutspelsstrecket. Det var hemmalaget som hade övertaget i matchen från början till slut och målvakten Michael Åström var lysande i mål.

”Stod stilla”

För serieledande och regerande mästarna Alingsås innebar förlusten säsongens första. Laget har haft ett tufft spelprogram under hösten med matcher i Champions league och fick undvara nyckelspelaren Kristian Bliznac och Glenn Andersson mot Hammarby.

– Den skulle komma förr eller senare och det var inte konstigt att den kom i dag. Vi var inte tillräckligt där och stod stilla hela matchen, sade tränaren Robert Wedberg.

FAKTA

Hammarby–Alingsås 31–25 (16–10)

Hammarby: Fredric Pettersson 7, Albin Tingsvall 6, Erik Höglund 6 (1), Daniel Båverud 4, Johan Pilfalk 3, Johan Henriksson 3, Patrik Johansson, Jimmy Karlsson. Alingsås: Marcus Enström 6, Björn Iveland 4, Anders Rylander 3, Jonathan Berg 3, Johan Petersson 2 (1), Lars Bernhardsson 2, Magnus Andreasson 2 (1), Jonathan Jacobsson 2, Max Darj.

Publik: 1 184.

TT