”Det är piss och ingenting”

Kaptenens kritik mot VM-upplägget

SPORTBLADET

Sverige får spela vidare i VM mot Thailand och Australien medan Angola och Österrike får chansen att slåss om medaljerna.

– Det är inte klokt. Minska VM med sex lag och inför B-VM, säger förbundskapten Per Johansson.

Per Johansson.

Sverige hamnade i Dödens grupp och tvingas spela vidare i VM mot Thailand och Australien om platserna

13–24. Samtidigt går länder som Angola, Österrike och Kina vidare till andra gruppspelet. Österrike, som Sverige slog med 24–10 i EM för ett år sedan, avancerar dessutom som grupptvåa.

– Det är inte klokt, säger förbundskapten Per Johansson samtidigt som han inte vill framstå som en dålig förlorare.

– Vi antog ju den här utmaningen.

– Men det fanns ju ingen konkurrens i C- och D-grupperna om de tre första platserna. Det är vi och Brasilien som drar nitlotterna. Brasilien hade ju gått vidare i båda de grupperna.

VM:s sämsta lag

Och i B-gruppen, som Sveriges grupp A nu slås ihop med hittar vi två av VM-historiens sämsta lag i Thailand och Australien.

– För oss är det piss och ingenting att möta dem. Vi kommer bara att spela av skiten. De är så dåliga att matcherna inte borde visas i tv.

Men det kommer de att göra – i TV4. Samtidigt finns det starka europeiska lag som Kroatien och Holland som inte ens fick vara med i VM.

– Ska man höja kvaliteten på VM, både på herr- och damsidan, så måste man minska antalet lag. Alla kontinenter måste förstås vara med men man borde ta bort sex lag från de 24 vi har i dag och införa B-VM igen. Det är för många ”bonke-gäng” nu, säger Johansson.

FAKTA

Några galna VM-resultat

Angola–Australien 39–9

Österrike–Thailand 52–11

Australien–Österrike 10–45

Thailand–Ryssland 8–45

Ryssland–Australien 48–8

Australien–Ukraina 7–40

Rumänien–Chile 51–17

Chile–Ungern 14–48