”Frågade om jag hade glömt att tvätta mig”

Utsatt för rasistattack på spelarbussen

SPORTBLADET

Sävehofs 19-åriga superlöfte Jamina Roberts satt i spelarbussen och väntade på att laget skulle få rulla hem efter förlusten mot Lugi.

Då tog sig en man ombord och började skrika rasistiska glåpord mot henne.

– När han såg mig frågade han om jag hade glömt att tvätta mig. Jag blev ledsen såklart, det är inte okej att bete sig så, säger Roberts till gp.se.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Jamina Roberts.

Sävehof hade förlorat den fjärde semifinalmatchen mot Lugi när delar av laget satt i spelarbussen i väntan på att få lämna Lund. Då började ett gäng utanför skrika och slå på bussen och en man lyckades sedan ta sig ombord.

Ska försöka porta mannen

– När han såg mig frågade han om jag hade glömt att tvätta mig. Jag blev ledsen såklart, det är inte okej att bete sig så. Jag hade inte gjort honom något. Men nu börjar jag komma över det, tyvärr har jag blivit van vid sådant under åren. Framförallt var det vissa som tog till sådant när vi var yngre, nu var det ett tag sedan men det är aldrig roligt, säger Roberts till gp.se.

Lugi har efter attacken varit i kontakt med både Sävehof och Roberts.

– Klubben har ringt upp mig och bett om ursäkt, men det här är ju inte deras fel. De kan inte kontrollera vad folk gör efter matcherna. Men de ska i alla fall försöka ta reda på vem det var och i så fall porta honom från matcherna, säger Roberts.