Magnus Johansson nöjd över lottningen

Så spelar Sverige i EM

SPORTBLADET

Tyskland, Ukraina och Holland.

Det är lagen som Sveriges handbollsdamer ställs mot i EM-slutspelet i Norge och Danmark.

– Det är en bra lottning och en grupp som vi borde kunna gå vidare ifrån, säger Magnus Johansson, assisterade förbundskapten.

I EM-lottningen, som skedde under pausvilan i landskampen mellan Danmark och Norge, hade den svenska lagledningen förhoppningen att slippa Serbien.

Den önskan föll in.

Men i stället ställs det svenska damlandslaget i handboll mot Tyskland. En av Magnus Johanssons, assisterande förbundskapten, absoluta favorit i EM.

– Tyskland är storfavorit. De körde över oss senast i VM och har ett otroligt starkt lag, säger han.

Men även om Sverige hamnade i samma grupp som en av favoriterna, ser Johansson grupp C som en bra lottning för landslaget och att det finns goda möjligheter för att gå vidare i EM-slutspelet.

– Förutsättningar för det finns. Jämfört med VM-lottningen, där vi bland annat hamnade i samma grupp som Frankrike, Tyskland, Danmark och Brasilien, är det här bättre då vi har möjlighet att vinna mot samtliga lag, säger han.

Sverige inleder EM i Larvik med match mot Tyskland den 7 december.

Fram till dess ska landslaget slipa på en hel del detaljer för att få ihop ett starkt lag till slutspelet i Danmark och Norge den 7–19 december.

– Vi kommer att vara i Larvik för att träna och spela mot Norge. Då får vi se hur hallarna ser ut och var man ska bo, så det blir bra, säger Johansson.

I planeringen fram till EM finns även två matcher mot Tyskland. Det är nu något som kan strykas då nationerna ställs mot varandra i EM-premiären.

– Vi får se hur vi ska göra med de där matcherna, säger Magnus Johansson.

FAKTA

Sveriges EM-grupp

Damernas EM-slutspel i handboll avgörs i Danmark och Norge 7–19 december. Sverige hamnade i grupp C och spelar sina matcher i norska Larvik.

Här är Sveriges matcher i gruppspelet:

7 december, Tyskland–Sverige.

8 december, Sverige–Ukraina.

10 december, Sverige–Holland.

De tre främsta lagen går vidare till huvudrundan. Därifrån går sedan ettan och tvåan i de båda grupperna vidare till semifinal.