Försvarsbjässen magsjuk – comebacken får vänta

Foto: BILDBYRÅN
Magnus Jernemyr.
SPORTBLADET

Blågula comebacken får vänta.

Försvarsbjässen Magnus Jernemyr är magsjuk, missade kvällens match mot Tyskland och åker inte med till Oslo och matchen mot Norge i morgon.

– Han åker direkt till Malmö i stället, säger överledaren Conny Nilsson.

För första gången sedan VM 2009 är Magnus Jernermyr med i landslaget igen.

Men comebacken på plan för Barcelonas försvarschef får vänta.

”Hade en jobbig natt”

Inför VM-uppladdningens första träningsmatch, mot Tyskland i kväll, blev Jernemyr magsjuk.

– Han hade en jobbig natt och isolerades i morse. Hans rumskamrat Johan Sjöstrand har inte känt av något ännu, säger förbundskapten Ola Lindgren.

På tisdagsmorgonen åker laget vidare till Oslo och match mot Norge på kvällen. Därefter åker man vidare till Malmö på onsdag morgon.

– Man Jernemyr åker till Malmö direkt i morgon bitti (tisdag) och väntar in resten av laget där, säger överledaren Conny Nilsson.

Därmed får Jernemyr vänta till tidigast fredag och matchen mot Tunisien i Danmark innan han kan dra på sig den blågula tröjan igen.

Tyskland drog ifrån

Sverige hade inte någon större chans mot Tyskland inför 11500 åskådare i Hamburg. 5-2 till Sverige vändes till 14-12 till Tyskland i halvtid. Hemmalaget drog ifrån i andra och vann till slut med 28-23.

– Vi hade stora problem framåt mot deras 5-1-försvar. Vi saknade mycket tajming och fick inget tryck. I andra tappade vi också aggressiviteten i försvaret och hade inga kontringar, säger Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM