Nya mittlåset – en succé

Foto: jimmy wixtröm
Jernemyr tar kampen.
SPORTBLADET

KJELLERUP. Med sex dagar till VM fick Sveriges nya mittlås spela ihop för första gången någonsin i går.

Tillsammans skapar Magnus Jernemyr och Tobias Karlsson ett nytt Blågult försvarsspel.

– Vi har behövt förändra vårt 6–0-försvar, säger Ola Lindgren.

De är försvarschefer i varsin storklubb, Tobias Karlsson i Flensburg och Magnus Jernemyr i Barcelona, och har spelat totalt 129 landskamper.

Men på grund av petningen av Jernemyr i två år var det först i går som de båda försvarsspecialisterna bildade mittlås tillsammans för första gången.

Tunisien var visserligen svagt (24–19 till Sverige) men det nya projektet får ändå betecknas som en succé: Sportbladets granskning visar att man bara släppte in tre mål med Jernemyr/Karlsson på planen i uppställt försvar sex mot sex.

Jernemyr aggressivare

– Det här kommer att bli en otrolig höjdare i försvaret, säger målvakten Dan Beutler.

De får en match till på sig före VM, starka Danmark i dag, eftersom man satsar på ett 5–1-försvar mot Brasilien i morgon.

Men allt tyder på att Jernemyr/Karlsson blir förstavalet i VM. Jernemyr har en aggressivare stil än någon av de andra svenska försvararna.

– Vi har behövt förändra vårt 6–0-försvar. Med det vanliga, lite passiva, försvaret skjuter motståndarna sönder oss. Vi vill ha mer taggat och aggressivt 6–0. Inte helt enligt skolboken alltid, utan mer ”ut och störa”, säger Ola Lindgren.

ARTIKELN HANDLAR OM