Stjärnor får bloggförbud

”Här för att spela handboll”

Foto: AP
Svenska landslagsspelarna förbjuds att blogga under VM. Förra VM hade Jonas Larholm en populär blogg.
SPORTBLADET

STENUNGSUND. För två år sedan bloggade Jonas Larholm under handbolls-VM.

Det kan han glömma nu – landslaget har totalförbud.

– Spelarna ska vara fokuserade på det vi ska syssla med. Blogga kan man göra hemma om det är viktigt, säger förbundskaptenen Ola Lindgren.

Redan inför handbolls-VM i Kroatien för två år sedan beslutade förbundskaptenerna om ett bloggförbud. Men då gällde det bara kommersiella sådana, och Jonas Larholm kunde smyga vidare med sin då nystartade ”Rösten från golvet”.

– Jag skrev en hel del för två år sedan, men den kanske dyker upp igen. Jag har inte hört något om ett förbud, säger Jonas Larholm.

”Det funkar inte”

Men Ola Lindgren håller inte med.

– Vi har sagt nej till bloggande, och så har det varit sedan jag och Staffan Olsson tog över landslaget. Det är så det är, och det vet Larholm om.

Lindgren ser flera risker med bloggande.

– De ska vara koncentrerade på det de är här för att göra, vilket är att spela handboll. Sedan finns det ju risk att det kan komma ut uppgifter om laguppställning och annat känsligt också. Det funkar inte.

”Gäller inte Facebook”

För skrivsugna handbollsspelare finns det ändå hopp. Förbudet gäller inte facebook. Och inte heller twitter bekräftar en leende Lindgren.

– Nej, twitter har vi inte pratat om. Jag vet knappt vad det är.

Jonas Larholm kunde i går träna för fullt under landslagets första pass på svensk mark. Lårkakan han fick under träningsmatchen mot Danmark i lördags hade gett med sig, och Larholm deltog till synes ostört i alla träningens övningar.

– Det var värre i söndags, men nu är det inga problem, säger han.

Inte heller Mattias Gustafsson (rygg) eller Lukas Karlsson (stukad fot) kände av några smärtor.

ARTIKELN HANDLAR OM