TV4 släpper in SR på arenorna

Dödläget brutet

SPORTBLADET

Sveriges Radio sade så sent som för två dagar sedan att de inte skulle sända live inifrån arenorna under handbolls-VM efter ett rättighetsbråk med TV4.

Dagen före premiären kom parterna i dag ändå överens.

– Handbolls-VM på hemmaplan är en stor idrottshändelse och nu kan vi genomföra det på bästa möjliga sätt, säger Radiosportens chef Jakob Sillén.

Radiosporten vägrade att betala vad TV4 krävde och TV-kanalen hotade i sin tur med att porta Sveriges Radio från hela handbolls-VM.

”Tredubbling av priset”

– Det handlar om en tredubbling av priset jämfört med EM i januari. Och man får betala sex gånger så mycket som radiobolagen i de andra länderna får göra till sina rättighetsinnehavare, sade en mycket initierad källa till Sportbladet för tre veckor sedan.

Dagen innan Sveriges VM-premiär mot Chile bröts i dag dödläget. SR meddelar i ett pressmeddelande att parterna är överens.

Släpps in på arenorna

– Handbolls-VM på hemmaplan är en stor idrottshändelse och nu kan vi genomföra det på bästa möjliga sätt, säger Jakob Sillén.

Radiosporten släpps nu in på arenorna under mästerskapet för att referera matcherna.

– Det här innebär att vi kan genomföra en handbollsatsning på ett sätt som hade varit omöjligt annars. Vi är väldigt nöjda med uppgörelsen, säger Jakob Sillén.

ARTIKELN HANDLAR OM