”Har aldrig varit med om något liknande...”

Jernemyr hyllar publiken i Scandinavium

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

GÖTEBORG. Han spelar i världslaget Barcelona, och vann Champions League i våras.

Ändå var Magnus Jernemyr lyrisk över stämningen i Scandinavium.

– Det var jävligt häftigt under Champions League-finalen i våras, men det här slår ju allt. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han.

11 491 personer hade tryckt sig in i Scandinavium, och Göteborgspubliken gjorde allt för att lyfta taket i det gamla hockeytemplet.

- Helt sjukt. Det var helt underbart att få springa omkring nere på planen när det var sån här stämning, säger Magnus Jernemyr.

Den förre Redbergslidspelaren har spelat mängder av stormatcher, men var tagen efteråt. Både över Sveriges spel, och atmosfären i arenan.

- I dag fungerade verkligen allt. I andra halvlek släppte vi alla bromsar och bara körde. Vi visste att slovakerna skulle vara trötta efter matchen mot Polen, så vi hade bestämt att vi inte skulle ge dem några enkla mål. De skulle inte få något syre. Och det fungerade ju, ett tag kom de ju knappt till avslut. De gjorde fem mål på de första 28 minuterna i andra halvlek.

Vad sa ni i paus?

- Att vi skulle släppa allting. Det var nervöst och stressigt i första halvlek och vi stod lite på hälarna. Tobias Karlsson får två utvisningar direkt, men det är ju för att vi andra lämnar honom ensam. Jag borde ha gått in och tagit den ena av dem åtminstone. Det blev lite rörigt, men vi ledde ju ändå. Och i andra går luften ur dem helt.

Sverige lyftes fram av publiken.

- Så jävla häftigt, jag har aldrig varit med om något liknande. Nu är det bara att bygga vidare på det här, det är tre matcher kvar i Göteborg.

Skåningen Oscar Carlén skickade en passning till publiken i Malmö, där Sverige kommer fortsätta spela i nästa gruppspel.

– Ja, det är bara att ge en eloge till göteborgarna. Det blir svårt för skåningarna att slå det här. Men jag får försöka elda igång dem.

ARTIKELN HANDLAR OM