”Jag vet inte vilken liga de brukar blåsa i”

Jernemyr sågade domarna

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Tredje segern i rad, men diskussionen efteråt handlade om domarna från Makedonien.

– Jag vet inte vilken liga de brukar blåsa i, men de missade massor, säger Magnus Jernemyr efter 30-24 mot Sydkorea.

Sverige stod för en strålande insats under framför allt inledningen av den första och andra halvleken, men fick sen en hel del problem när spelare efter spelare fick sätta sig på utvisningsbänken.

– Sydkorea får med sig det mesta, vi kommer inte riktigt till tals med domarna. Med alla utvisningarna blev det ryckigt och svårt att spela, även om vi vann ändå lyckades vinna en del perioder i numerärt underläge, säger Jonas Larholm.

Sydkorea kom så nära som 23-20, när Sverige under två perioder fick spela fyra mot sex.

– Domarna höll ju ingen bra nivå. Deras linjespelare hoppade rätt in i oss hela tiden och skjuter sen ifrån med raka armar. Och så åker vi ut. Men det är ju inte mycket att göra, och vi höll uppe humöret ändå. Men det är konstigt, hur många utvisningar hade vi?

– Elva. Sydkorea hade fyra.

– De hänger i oss hela tiden från kanten utan åtgärd, det är först när de slänger iväg oss som de åker ut. Det kändes som att vi fick två utvisningar hela tiden, och sen fick de en i kompensation.

Kanske ännu tuffare i morgon mot Argentina, som i eftermiddags skrällde mot Slovakien.

– Ja, det var lite märkligt. Men det har varit tufft för Slovakien. De var värda en poäng i den där tuffa matchen mot Polen och sen blev de överkörda av oss. Då kunde de som bäst ta sig till nästa grupp med noll poäng. Det blev nog för tufft mentalt för dem.– Och därmed är det ett måste för er att vinna även mot Argentina?

– Ja, men det är ju så det ska vara. Det är VM.

ARTIKELN HANDLAR OM