Carlén befarar rödvit publikfest

1 av 9
SPORTBLADET

Biljettförsäljningen tyder på att det glödheta VM-mötet mellan Sverige och Danmark på tisdag kommer att bli en rödvit publikfest.

– Vi gillar inte de färgerna. Vi vill att det ska vara gult och blått, säger Oscar Carlén.

Danska handbollssupportrar har invaderat Malmö arena under det första gruppspelet – och de vill inte släppa ifrån sig sin fästning när mellanrundan inleds på lördag.

Inte förrän sent på torsdagskvällen stod det klart att Sverige och Danmark möts på tisdag, men de rödvita fansen har redan försäkrat sig om biljetter till det som kommer att bli VM:s häftigaste match hittills.

– Känslan är att danskarna har varit hetare på att köpa biljetter än svenskarna. Det kan bli så att svenskarna får spela "borta" på hemmaplan, säger Frank Ström, kommersiellt ansvarig i VM-organisationen.

Carlén uppmanar

– Jag kan bara uppmana alla svenskar att köpa biljetter. I ett derby mot Danmark behöver vi ett övertag på läktaren för att kunna vinna, konstaterar den svenske stjärnan Oscar Carlén.

Frank Ström tror att den överraskande förlusten mot Argentina kan ha kylt av svenskarnas VM-feber. Han får medhåll av Carlén:

– Det är en lurig situation. Danskarna har en fördel av att de är i Malmö från början och att de känner sig lite säkrare på mellanrundan än vad skåningar och Malmöbor gör.

– Men vi vill att det ska vara gult och blått på läktaren. Inte rött och vitt – vi gillar inte de färgerna, säger Carlén.

Inga kvotbiljetter

Enligt Frank Ström fanns det vid lunchtid på torsdagen omkring 2 000 biljetter kvar till matchen i Malmö arena, som tar in cirka 11 000 åskådare.

– Det är bara att hoppas att de biljetter som säljs från och med i kväll (läs i går kväll) kommer att köpas av svenskar, säger Frank Ström.

Under VM finns det inga så kallade kvotbiljetter, som är vanligt under fotbollsmästerskap och som innebär att en viss del av platserna är reserverade för hemma- respektive bortasupportrar.

– Det hade givetvis varit en lösning, men jag vill inte kommentera VM-organisationens jobb, säger Carlén som däremot gärna pratar om publikstödet i Scandinavium.

– En eloge till alla göteborgare, de har stått upp bra och vi har känt stöttningen på banan.

Förutom Danmark kan svenskarna se fram emot möten med Kroatien på söndag och Serbien på lördag i mellanrundan.

Petter Nilsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM