VM-domare anhållen – blottade sig på hotell

”En domare i handbolls-VM har anmälts för sexbrott”

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

En av handbolls-VM:s domare anhölls på torsdagen i Göteborg, misstänkt för sexuella trakasserier.

Domaren ska bland annat ha blottat sig för en grupp städerskor på sitt hotell.

– En domare i handbolls-VM har anmälts för sexbrott som rubricerades som sexuellt ofredande. Han anhölls men har nu släppts, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till TT.

Domaren är nu avstängd från resten av VM.

En handbollsdomare som dömer VM-turneringen i Sverige anhölls på torsdagen, misstänkt för sexuella trakasserier. Domaren ska bland annat ha dragit ner byxorna och blottat sig inför en grupp städerskor på sitt hotell Elite Park Aveny i Göteborg.

”Vet att han togs av polis”

Städerskorna kontaktade hotelledningen som i sin polisanmälde händelsen.

– En domare i handbolls-VM har anmälts för sexbrott som rubricerades som sexuellt ofredande. Han anhölls men har nu släppts, säger polisens presstalesman Ulla Brehm till TT.

Tävlingschefen Patric Strub informerades på torsdagen om händelsen.

– Vi vet att han togs av polis och att utredningen pågår. Innan den är klar kan vi inte kommentera, säger Patric Strub vid Internationella handbollsförbundet IHF till TT.

– Vi fick veta att det varit en incident på hotellet, men mer kan jag inte säga innan vi har fått information från rättsmyndigheterna i Göteborg, säger han.

”Kan bara beklaga”

Under fredagskväll kom beskedet att domaren är avstängd från resten av VM. Det bestämde IHF:s exekutivkommitté efter ett möte.

"IHF:s exekutivkommitté beslutade omedelbart att stänga av domaren för resten av världsmästerskapet i Sverige" skriver de.

Kommittén har även bett myndigheterna i Göteborg att lämna en rapport med mer information om fallet för att sedan besluta om ytterligare åtgärder.

ARTIKELN HANDLAR OM