Matchhjälten Doder ”stal” matchbollen

”Är ett bra minne”

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Dalibor Doder var en av Sveriges största hjältar i segermatchen mot Kroatien.

En seger som seger till semifinal.

Matchens bäste spelare tog sedan hand om matchbollen.

– Det är ett bra minne att ta med sig bollen, säger Doder till TV4.

Sverige slog Kroatien för första gången på sju år och är nu klart för en semifinal i hemma-VM. En stor bragd där en av de största hjältarna varv Dalibor Doder.

Den sevärda spelfördelaren gjorde flera viktiga mål i segermatchen och fick prisas som planens bäste. Då ”snodde” 31-åringen även med sig matchbollen efter slutsignalen.

”Öppnade sig för mig”

– Det är en otrolig känsla att få vinna matchen som var så viktig för oss och att bli matchens bästa spelare på hemmaplan. Det är ett bra minne att ta med sig bollen, säger Doder till TV4.

Doder lurade bort de kroatiska försvararna flertalet gånger och bjöd på flera riktiga delikatesser. Detta i en match som Sverige ledde i nästan 60 minuter.

– Alla vet att jag är hyfsad en mot en. I dag öppnade det sig helt otroligt mycket för mig men jag försökte spela fram medspelare också och skapa lägen för de. Att göra så att laget vinner och det gjorde vi idag.

”Kan gå hur långt som helst”

Segern var Sveriges första mot Kroation på sju år och förbundskaptenen Ola Lindgren var riktigt nöjd med Sveriges insats.

– Vilken härlig insats killarna gör, vi krigar i 60 minuter, säger Lindgren, som är riktigt optimistisk just nu.

– Vi kan gå hur långt som helst.

Förutom Doder så var en av de stora matchvinnarna målvakten Johan Sjöstrand. Framför allt i början av matchen storspelade han och var rena väggen.

– Jag känner mig jävligt trygg i mig själv. Aldrig tvivlat även om jag släppt några bollar. Och sedan fick jag en jättebra start i dag. Det underlättar, säger han.

Har du någonsin varit i bättre form?

– Nej, inte under en så här lång period.

Siktar på guld

Nu är Sverige alltså klart för semifinal. Men Sjöstrands Sverige nöjer sig inte med det.

Är det bara guld som gäller nu?

– Det är klart, står man i semifinal finns det inget annat. Då vill man vinna allt.

ARTIKELN HANDLAR OM